• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "e-komercijas PVN" direktīvas darbības pagarināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.2006., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/135575

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES līdzekļu efektīvāku izmantošanu

Vēl šajā numurā

23.05.2006., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par “e-komercijas PVN” direktīvas darbības pagarināšanu

Eiropas Komisija iesaka pagarināt “e-komercijas PVN” direktīvas (KOM (2002) 38) darbības laiku līdz 2008.gada 31.decembrim. Bez šī pagarinājuma noteikumi par pakalpojumiem, ko piegādā elektroniski, kā arī radio un televīzijas raidījumu pakalpojumi, atkal būtu tādi paši kā pirms direktīvas ieviešanas. Tas nozīmētu, ka ES piegādātāji būtu pakļauti PVN arī par tiem pakalpojumiem, ko piegādā ārpus ES, un viņiem būtu jāiztur konkurences cīņā ar piegādātājiem no trešām valstīm, kuriem vispār nav jāmaksā PVN. Priekšlikums neietver citas pārmaiņas.

“Es aicinu ES Ministru padomi steidzami vienoties par šo pagarinājumu, jo nespēju iedomāties, ka mums būtu jāatgriežas pie noteikumiem, kas bija spēkā, pirms ieviesa e-komercijas direktīvu,” teica nodokļu komisārs Lāslo Kovāčs.

“Bez tam es lūdzu ES Padomes atbalstu, lai pēc iespējas drīzāk pieņemtu divus priekšlikumus par pakalpojumu aplikšanu ar nodokļiem un “vienas pieturas aģentūras PVN sistēmu”, kura būtībā dos pastāvīgu efektu e-komercijas direktīvas pasākumiem,” proponē komisārs L.Kovāčs

Eiropas Komisijas ziņojumā ES Padomei secināts, ka e-komercijas PVN direktīva ir darbojusies sekmīgi un sasniegts tās mērķis radīt vienlīdzīgus spēles noteikumus elektronisko pakalpojumu aplikšanā ar nodokli. Tajā ieteikts pagarināt šīs direktīvas darbības periodu līdz 2008.gada 31.decembrim vai ilgāk, kamēr ieviesīs pastāvīgākus un plašākus pasākumus.

Bez šā laika pagarinājuma notiktu atgriešanās pie tiem PVN noteikumiem, kas bija spēkā pirms e-komercijas direktīvas ieviešanas. Direktīvā esošie pagaidu noteikumi kļūs pastāvīgi, kad ES Ministru padome pieņems Eiropas Komisijas priekšlikumus par pakalpojumu aplikšanu ar nodokli un par PVN noteikumu vienkāršošanu (ko sauc par “vienas pieturas aģentūras PVN sistēmu”.

Piedāvātais pagarinājums dotu pietiekami daudz laika priekšlikumu pieņemšanai.

Direktīva par e-komerciju stājās spēkā 2003.gada 1.jūlijā, un ar to ieviesa noteikumus, ka:

– elektroniskie pakalpojumi, ko piegādā patēriņam ārpus ES, ir atbrīvoti no PVN;

– piegādājot patēriņam ES, tos apliek ar ES PVN.

– operatori ārpus ES gūst labumu no vienkāršākas reģistrācijas un ziņošanas pienākuma, kas ļauj tiem sadarboties ar vienu pašu izvēlētu Eiropas nodokļu aģentūru.

Jaunums šajā vienīgajā punktā par aplikšanu ar PVN ir atkārtotas izskatīšanas klauzulas obligāta iekļaušana, kas liek Eiropas Komisijai un dalībvalstīm pievērsties šim jautājumam līdz 2006.gada 30.jūnijam.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!