• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par bērnu tiesībām Eiropas Savienības valstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.2006., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/135577

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par "e-komercijas PVN" direktīvas darbības pagarināšanu

Vēl šajā numurā

23.05.2006., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par bērnu tiesībām Eiropas Savienības valstīs

“Eiropas Savienība un bērna tiesības”– tā saucas konkurss, ko 30.martā izsludināja Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks Franko Fratīni, kas atbildīgs par tieslietām, brīvību un drošību. Eiropas bērni un pusaudži vecumā no 10 līdz 18 gadiem tika aicināti veidot plakātus par bērnu tiesībām ES. Konkursa mērķis bija palielināt Eiropas jaunāko pilsoņu izpratni par ES darbību šajā jomā. Pēc sākotnējās atlases valstī un pēc apbalvošanas ceremonijas, kas katrā ES dalībvalstī notika 9.maijā vai ap to laiku, pirmo vietu ieguvēji tika 18.maijā uzaicināti uz Eiropas apbalvošanas ceremoniju Briselē. Labākais darbs tiks izmantots nākamajās Eiropas bērnu tiesību veicināšanas kampaņās. No 2006.gada jūnija Eiropas Komisija sāks izstrādāt bērnu tiesību veicināšanas un aizsardzības stratēģiju visās iekšpolitikas un ārpolitikas jomās.

“Mani dziļi saviļņoja 2237 konkursā piedalījušos komandu interese par bērnu tiesību tematu, bet vēl vairāk – viņu mākslinieciskais un radošais talants,” apbalvošanas ceremonijā teica Franko Fratīni un piebilda: “Es izsaku pateicību un apsveikumus visiem jauniešiem, kuri ir lieliski iemiesojuši savus priekšstatus par bērnu tiesībām un cerībām uz šo tiesību īstenošanos. Un neaizmirsīsim arī pieaugušos, kuri ir pavadījuši viņus šajā ceļā, it sevišķi viņu skolotājus un padomdevējus.”

Ceremonijas laikā, katrai komandai kā atzinības zīmi izsniedzot goda rakstu, Franko Fratīni nosauca uzvarētājus Eiropas mērogā.

10–14 gadu vecuma grupā:

1.godalga – Kiprai,

2.godalga – Lietuvai,

3.godalga – Maltai.

15–18 gadu vecuma grupā:

1.godalga – Slovākijai,

2.godalga – Dānijai,

3.godalga – Itālijai.

Labākie plakāti tiks publicēti Komisijas pārstāvniecību tīmekļa vietnēs ES valstīs un serverī Europa. Tos arī izmantos nākamajās Eiropas bērnu tiesību veicināšanas kampaņās.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!