• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Kazahstānas transporta un komunikāciju ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.05.2006., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/135706

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasniedzot Triju Zvaigžņu ordeni diriģentam Marisam Jansonam Rīgas pilī 2006.gada 23.maijā

Vēl šajā numurā

24.05.2006., Nr. 80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Kazahstānas transporta un komunikāciju ministru

Otrdien, 23.maijā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Kazahstānas transporta un komunikāciju ministru Askaru Maminu, kas ieradies Latvijā darba vizītē.

Aigars Kalvītis un Askars Mamins runāja par ciešāku sadarbību tranzīta jautājumos, atzīmējot abu valstu ieinteresētību attīstīt dzelzceļa tranzīta koridoru no Ķīnas caur Kazahstānu, Krieviju un Latviju uz Rietumeiropu. Tas uzlabos tirdzniecību ar Ķīnu, būtiski samazinot piegāžu laiku un palielinot to apjomu.

Aigars Kalvītis apliecināja Latvijas interesi par sadarbību tranzīta un Austrumu virziena ceļu attīstībā un atzina, ka Kazahstāna ir nozīmīga Latvijas sadarbības partnere šajā jomā.

Askars Mamins informēja par iecerēm palielināt graudu un naftas produktu tranzītu caur Latviju. Kazahstānas transporta un komunikāciju ministrs pirmdien apmeklēja Ventspili, apskatīja ostas termināļus un bija gandarīts par turpmākās sadarbības iespējām. Ministru prezidents atzinīgi novērtēja aktīvo politisko dialogu ar Kazahstānu, prezidentu vizīšu apmaiņu un šā gada jūlijā paredzēto Kazahstānas prezidenta vizīti Latvijā.

Aigars Kalvītis aicināja turpināt abu valstu starpvaldību komisijas darbu konkrētos sadarbības jautājumos, kā arī palielināt Kazahstānas investīcijas un izmantot uzņēmējdarbības iespējas Latvijā.

Tikšanās laikā pārrunāti arī ekonomiskie jautājumi, transporta, tūrisma un citu nozaru attīstība.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!