• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas valstu sadarbību bioenerģijas ražošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.05.2006., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/135708

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par latviešu valodas atestāciju Latvijas vēstniecībā Maskavā

Vēl šajā numurā

24.05.2006., Nr. 80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas valstu sadarbību bioenerģijas ražošanā

Otrdien, 23.maijā, zemkopības ministrs Mārtiņš Roze Briselē tikās ar Lietuvas lauksaimniecības ministri Kazimiru Danuti Prunskieni un Igaunijas lauksaimniecības ministri Esteri Tuikso, lai parakstītu kopējo Baltijas valstu sadarbības memorandu bioenerģijas jomā. Sadarbības memorands paredz katras valsts rīcību atjaunojamās bioenerģijas ražošanas veicināšanā.

Memorandā norādīts, ka Baltijas valstis atzīst atjaunojamās bioenerģijas ražošanu un izmantošanu kā būtisku lauksaimniecības un ekonomikas izaugsmes veicināšanas sastāvdaļu. Tādēļ, parakstot memorandu, Latvija apņemas rīkot Baltijas valstu konferenci par atjaunojamo bioenerģiju 2007.gada sākumā, bet Igaunija izveidos datu bāzi, kurā būs apkopota informācija par bioenerģiju. Savukārt Lietuvai jāorganizē Baltijas valstu simpozijs par pētījumiem bioenerģijas jomā.

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas sadarbība atjaunojamās bioenerģijas ražošanā balstīsies uz zinātnisko izpēti, iesaistot ekspertus, kā arī uz vienotas atjaunojamās bioenerģijas ražošanas un tirgus veicināšanas programmas izstrādi.

Sadarbība paredz valstu savstarpējo atbalstu bioenerģijas ražošanas izejvielu importēšanā, lauksaimniecības tirgus kopēju attīstību un lauku izaugsmes veicināšanu. Tāpat plānots veicināt apkārtējās vides sakārtošanu un saskaņot pasākumus, kas saistīti ar atjaunojamās bioenerģijas nozares attīstīšanu. Bez tam Baltijas valstīm savstarpēji jādalās pieredzē šīs enerģijas ražošanas tehnoloģijās, ieguvē un izmantošanā.

Latvijai, Lietuvai un Igaunijai jāformulē vienota pozīcija atjaunojamās bioenerģijas nozares attīstīšanā un aktīvi jāiesaistās diskusijās par šo tēmu Eiropas Parlamentā. Tāpat kopīgi jāveido valstu politika, programmas un atbalsta pasākumi atjaunojamās enerģijas nozares attīstīšanā, jāveic pētījumi par biodegvielas izmantošanu un ražošanu un jārada biodegvielas ražošanas mācību programmas.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!