• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar ASV starptautisko finanšu un ekonomikas profesoru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.2006., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/135827

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Runa "Nāciet izzināt iespējas un veidot kontaktus sadarbībai"

Vēl šajā numurā

25.05.2006., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar ASV starptautisko finanšu un ekonomikas profesoru

Ministru prezidents Aigars Kalvītis trešdien, 24.martā, tikās ar Amerikas Savienoto Valstu (ASV) starptautisko finanšu un ekonomikas profesoru, Ilgtermiņa ekonomikas procesu pētījumu institūta Ņujorkā un Londonā prezidentu Maiklu Hadsonu (Michael Hudson).

Sarunas laikā galvenā uzmanība bija veltīta Latvijas ekonomikas attīstības jautājumiem, inflācijai un tās samazināšanas iespējām.

Maikls Hadsons augstu novērtēja Latvijas straujos ekonomiskās izaugsmes tempus, kā arī iepazīstināja ar sava projekta ieceri – izstrādāt Latvijas maksājumu bilances modeli, apkopojot statistiku par procesiem, kas Latvijā līdz šim maz pētīti.

ASV pētnieks uzsvēra šādas objektīvas izpētes datu plašās pielietojuma iespējas, analizējot un plānojot ekonomiskās attīstības procesus Latvijā.

Ministru prezidents bija gandarīts par iespēju pārrunāt valsts ekonomisko attīstību ar Maiklu Hadsonu, Rīgas Juridiskās augstskolas rektoru Džonu Barku, Rīgas Ekonomikas augstskolas projekta direktoru Džefriju Sommersu un izteica vēlmi turpināt aizsākto sadarbību.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!