• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pozitīvajiem rezultātiem Melnkalnes tautas nobalsošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.2006., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/135830

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Viņas majestātes Nīderlandes karalienes Beatrikses valstsvizīti Latvijā 2006.gada 22.-24.maijā

Vēl šajā numurā

25.05.2006., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pozitīvajiem rezultātiem Melnkalnes tautas nobalsošanā

Ārlietu ministrija apsveic Melnkalnes valdību un iedzīvotājus ar 21.maija referendumu, kurā Melnkalnes tauta izteica savu atbalstu neatkarības atgūšanai. Balsošana notika demokrātiskā, mierīgā gaisotnē un saskaņā ar starptautiskajiem standartiem. Referenduma pozitīvais iznākums ir pamats patstāvīgas valsts izveidei un tālākām reformām Melnkalnē. Tas, ka referenduma rezultātus atzīst Serbijas amatpersonas, ir nozīmīgs solis turpmākam abpusējam dialogam un labu kaimiņattiecību veidošanai.

Iedzīvotāju aktīvā piedalīšanās referendumā apliecina visas tautas vēlmi noteikt Melnkalnes nākotni. Melnkalnes un Serbijas valdību konstruktīvs dialogs būs nozīmīgs turpmāku labu kaimiņattiecību veidošanai, kā arī stabilitātei un drošībai reģionā kopumā. Abu valstu veiksmīgai sadarbībai turpmāk būs būtiska loma Serbijas un Melnkalnes eirointegrācijas procesā.

Šā gada 21.maijā Melnkalnē (viena no Serbijas un Melnkalnes valstu savienības republikām) notika referendums par valsts juridiskā statusa noteikšanu. Iedzīvotāju dalība referendumā sasniedza 86,49%, un par neatkarību nobalsoja 55,5% balsstiesīgo iedzīvotāju, līdz ar to tika izpildīts nosacījums par referenduma likumību. Vienošanās par referenduma nosacījumiem starp Melnkalnes pozīciju un opozīciju tika panākta ar aktīvu Eiropas Savienības atbalstu, un tā paredzēja vismaz 50%+1 reģistrēto vēlētāju dalību un vismaz 55% balsojušo atbalstu neatkarībai.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!