• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pašvaldību vēlēšanu iecirkņa komisijas darbības instrukciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.12.2000., Nr. 452/453 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13587

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Rietumeiropas asamblejas prezidenta vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

14.12.2000., Nr. 452/453

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pašvaldību vēlēšanu iecirkņa komisijas darbības instrukciju

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) 12. decembrī apstiprinājusi instrukciju "Par vēlēšanu iecirkņa komisijas darbību pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanās". Tajā precizēta kārtība, kādā organizējama balsošana pirms vēlēšanu dienas un vēlēšanu dienā.

Atšķirībā no iepriekšējām pašvaldību vēlēšanām šoreiz katrs vēlētājs, kurš vēlēšanu dienā nevarēs ierasties vēlēšanu iecirknī, varēs nobalsot trīs dienas pirms vēlēšanām. Katrā pašvaldībā darbosies vismaz viens šāds iecirknis, un tā darba laiks nosakāms ne īsāks kā četras stundas.

Vēlēšanu dienā vēlētāji vēlēšanu telpās tiks ielaisti no pulksten 7 līdz 22.

Līdzīgi kā Saeimas vēlēšanās arī pašvaldību vēlēšanās tiks organizēta balsošana vēlētāja atrašanās vietā. Atšķirībā no iepriekšējām vēlēšanām šoreiz kopā ar šiem vēlētājiem balsot varēs arī šo vēlētāju kopēji, ja vien viņi būs laikus iesnieguši vēlēšanu iecirkņa komisijā rakstveida pieteikumu. Pieteikumus balsošanai vēlētāju dzīvesvietā vēlēšanu komisijas pieņems, sākot ar desmito dienu pirms vēlēšanu dienas.

Papildus tam, lai paplašinātu iespējas piedalīties vēlēšanās vēlētājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevarēs ierasties vēlēšanu iecirknī, CVK pieņēmusi lēmumu, kas paredz centralizēti sagatavot pieteikuma veidlapas balsošanas organizēšanai vēlētāju atrašanās vietā. Vienlaikus pieņemtais lēmums paredz iesaistīt arī vietējās pašvaldības palīdzības sniegšanā šiem vēlētājiem. Bez jau minētās instrukcijas CVK apstiprinājusi arī instrukciju "Par pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanu rezultātu aprēķināšanu" un instrukciju "Par pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanu dokumentu sakārtošanu un glabāšanu". Pieņemtās instrukcijas drīzumā būs pieejamas CVK mājaslapā, bet stāties spēkā pēc 20. decembra, kad tās paredzēts publicēt laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Kristīne Bērziņa, CVK priekšsēdētāja palīdze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!