• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Maskavas un visas Krievijas patriarha vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.2006., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/135937

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Latvijas Universitātes zinātniekiem

Vēl šajā numurā

26.05.2006., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 Par Maskavas un visas Krievijas patriarha vizīti Latvijā 

PATRIARHS1.JPG (18316 bytes)No 27. līdz 29.maijam pēc Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas ielūguma Latvijā viesosies Viņa Svētība Maskavas un visas Krievijas Svētais Patriarhs Aleksijs II (Его Святейшество Святейший Патриарх Московский и всея Руси Алексий II). Pirmo reizi, kopš Latvijā ir Pareizticīgo baznīca (t.i., gandrīz deviņus gadsimtus), to apmeklēs tās pirmsvētnieks – patriarhs.

Vizītes laikā Aleksijs II dosies uz pieņemšanu pie mūsu Valsts prezidentes, tiksies ar Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti un ar Saeimas priekšsēdētāju Ingrīdu Ūdri, kā arī piedalīsies svinīgajā pieņemšanā, ko viņam par godu rīko Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs.

Patriarham paredzēta ziedu un vainaga nolikšana pie Brīvības pieminekļa un pie padomju represijās cietušajiem veltītā pieminekļa (pie Sv.Trijādības katedrāles), kā arī Maskavas nama apmeklējums.

Vizīte būs garīgi piesātināta. Viņa svētība vadīs dievkalpojumus vairākās baznīcās. Centrālais notikums būs svētdienas rītā – Dievišķā liturģija Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrālē, ko varēs vērot arī tiešraidē televīzijā un uz lielā ekrāna pie katedrāles. Tāpat dienu pirms liturģijas Viņa Svētība apmeklēs šo katedrāli – teiks īsu sprediķi un dos savu svētību. Patriarhs arī noturēs dievkalpojumu Rīgas Sv.Trijādības katedrālē un aizlūgumu Vissvētās Dievmātes pasludināšanas baznīcā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!