• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrs, tiekoties ar lielo pilsētu domju priekšsēdētājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.2006., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/135985

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ordeņu kapitula paziņojums

Par Triju Zvaigžņu ordeņa piešķiršanu

Vēl šajā numurā

26.05.2006., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrs, tiekoties ar lielo pilsētu domju priekšsēdētājiem

Trešdien, 24.aprīlī, satiksmes ministrs Krišjānis Peters un valsts sekretārs Vigo Legzdiņš tikās ar Latvijas lielo pilsētu domju priekšsēdētājiem, lai pārrunātu pašvaldībām aktuālos jautājumus transporta nozarē.

“Tikšanās bija konstruktīva un interesanta. Apmainījāmies viedokļiem un daudzos jautājumos viesām skaidrību,” pēc tikšanās atzina ministrs K.Peters.

Tikšanās reizē ar Latvijas lielo pilsētu domju vadītājiem tika pārrunāts likumprojekts “Sabiedriskā transporta pakalpojumu likums” un tā ietekme uz starppilsētu pārvadājumiem. Pilsētu mēri izteica savu viedokli par likumprojektu un pauda uztraukumu par pasažieru pārvadājumu nākotni. Sarunu laikā satiksmes ministrs un pilsētu vadītāji vienojās kopīgi sadarboties un strādāt pie likumprojekta redakcijas pilnveidošanas, lai tā apmierinātu visas iesaistītās puses.

Dienas kārtībā bija arī jautājumi par nākamo Eiropas Savienības fondu apguves periodu no 2007. līdz 2013.gadam un finansējumu pašvaldību transporta infrastruktūrai. Ministrijas pārstāvji informēja par pašreizējo situāciju un ceļu stāvokli, norādot, ka šajā jomā ir daudz problēmu, kas kopīgiem spēkiem jārisina.

Lielo pilsētu mēri par ļoti nozīmīgu atzina panākto autoceļu finansējuma atjaunošanu, piesaistot to ieņēmumiem no degvielas akcīzes nodokļa, kas tuvākajos gados būtiski uzlabos situāciju uz ceļiem.

Jau no nākamā gada pašvaldības iegūs papildu finansējumu autoceļu sakārtošanai un ar katru gadu šī summa pieaugs, tas ļaus daudz veiksmīgāk rūpēties par ceļu stāvokli katrā Latvijas nostūrī.

Tikšanās reizē pārrunāts arī viens no autoceļu finansēšanas modeļiem – valsts un privātā partnerība (VVP). Piesaistot privātos līdzekļus VPP formā, parādās iespēja vairāk budžeta līdzekļu novirzīt ceļiem tieši ar mazāku satiksmes intensitāti, bet būtisku ekonomisku un sociālu nozīmi.

Ministrijas vadība un pilsētu mēri vienojās turpināt darbu ekspertu līmenī, lai risinātu pašvaldībām aktuālos jautājumus, piemēram, pilsētu ielu (maģistrālo ceļu turpinājumu) sakārtošana.

Tikšanās reizē piedalījās arī Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāre Inga Piterniece, valsts sekretāra vietnieks Andulis Židkovs un Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētāja vietnieks Andrians Ļubļins.

 

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!