• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Augšaustrijas federālās zemes Ministru prezidenta vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.06.2006., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/136403

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ārlietu ministrijas granta projektu konkursiem

Vēl šajā numurā

01.06.2006., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Augšaustrijas federālās zemes Ministru prezidenta vizīti

Pie ārlietu ministra

Ārlietu ministrs Artis Pabriks, trešdien 31.maijā, tiekoties ar Augšaustrijas federālās zemes Ministru prezidentu Jozefu Pīringeru (Dr. Josef Pühringer), secināja, ka Latvijas un šīs Austrijas federālās zemes sadarbības potenciāls netiek pilnībā izmantots un to varētu attīstīt gan tūrisma, gan ekonomikas, gan kultūras jomā.

A.Pabriks izteica pateicību Jozefam Pīringeram par jau sākto Lincas Modernās mākslas muzeja sadarbību ar Latvijas Kultūras ministriju, kā arī augstu novērtēja kopīgos Latvijas un Austrijas investīciju projektus kultūrā un izglītībā.

Amatpersonas vienojās, ka jāveicina tūrisma attīstība no Austrijas uz Latviju, kā arī no Latvijas uz Austrijas slēpošanas kūrortiem. Tāpat jāattīsta uzņēmēju kontakti. J.Pīringers informēja, ka Austrija ir īpaši ieinteresēta sadarboties kokrūpniecībā un enerģētikā.

Artis Pabriks atzinīgi novērtēja Austrijas prezidentūras Eiropas Savienībā darbu, kā arī izteica pateicību Austrijas kancleram Volfgangam Šiselam par sekmīgi novadīto Eiropas Savienības un Krievijas samitu, kas notika 25.maijā Sočos.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Pie finanšu ministra

Trešdien, 31.maijā, Finanšu ministrijā viesojās Augšaustrijas valdības pārstāvju delegācija ministru prezidenta Jozefa Pīringera (Josef Pühringer) vadībā. Ar viesiem tikās finanšu ministrs Oskars Spurdziņš, Finanšu ministrijas valsts sekretāres vietnieks Dāvids Tauriņš un citas ministrijas amatpersonas.

Finanšu ministrs iepazīstināja viesus ar Latvijas fiskālās politikas pamatnostādnēm, informējot par makroekonomiskajiem rādītājiem un valsts budžeta veidošanas principiem, nodokļu ieņēmumiem un prognozēm, kā arī par struktūrfondu un Kohēzijas fonda līdzekļu apguvi Latvijā.

Prezentācijā ministrs sniedza detalizētu pārskatu par tautsaimniecības attīstības tendencēm, kā arī pērnā gada un šā gada četru mēnešu konsolidētā kopbudžeta izpildi, nodokļu ieņēmumiem un kopbudžeta fiskālo bilanci. Informējot par nodokļu ieņēmumiem, O.Spurdziņš uzsvēra uzņēmumu ienākuma nodokļa straujo kāpumu pēc nodokļa likmes samazināšanas. Ministrs arīdzan informēja viesus par diskusijām, kas pašreiz norisinās valdībā un Saeimā par iespējamo iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes samazinājumu.

Atbildot uz Augšaustrijas valdības pārstāvju jautājumiem, finanšu ministrs informēja par Latvijā īstenoto politiku iedzīvotāju dzīves līmeņa uzlabošanā, kas ietver minimālās algas, neapliekamā ienākuma minimuma, kā arī atvieglojumu par apgādībā esošām personām pastāvīgu palielināšanu, kā arī pastāstīja, kā norit darbs pie nekustamā īpašuma nodokļa politikas pilnveidošanas, ko realizē šim nolūkam īpaši veidotā starpinstitūciju darba grupa.

Viesi tika iepazīstināti arī ar struktūrfondu un Kohēzijas fonda apguves statusa informāciju.

Finanšu ministrs pauda gandarījumu par labajām attiecībām, kas Latvijas Finanšu ministrijai izveidojušās ar Austrijas Finanšu ministriju, kā arī atzina, ka ļoti veiksmīgi darbojusies Austrijas prezidentūra Eiropas Savienībā – šajā laikā ir risināti daudzi samilzuši jautājumi, piemēram, saistībā ar pievienotās vērtības nodokli, kas bija būtiski arī Latvijai.

Tikšanās laikā puses apsprieda arī valstu sadarbības iespējas. Kā iespējamās Austrijas un Latvijas sadarbības jomas viesi minēja trīs – infrastruktūra, vides projekti un enerģētika, paužot lielu ieinteresētību par investīcijām Latvijā. Augšaustrijas valdības pārstāvju delegācijai vizītes ietvaros bija tikšanās ar Latvijas Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu un ārlietu ministru Arti Pabriku.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!