• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Starptautiskā valūtas fonda pārstāvju vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.06.2006., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/136404

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Starptautisko pazudušo bērnu dienu Eiropā

Vēl šajā numurā

01.06.2006., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Starptautiskā valūtas fonda pārstāvju vizīti Saeimā

Trešdien, 31.maijā, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Ainārs Šlesers un komisijas deputāti tikās ar Starptautiskā valūtas fonda misijas vadītāju Reičelu van Elkanu, ekspertiem Alanu Bruneru, Gevinu Greju un biroja pārstāvi Marselu Tirpaku.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs A.Šlesers sveica Starptautiskā valūtas fonda (SVF) misijas pārstāvjus Saeimā un īsumā informēja gan par ekonomiskajiem un sociālajiem rādītājiem, tautsaimniecības nozaru attīstību un ārējo ekonomisko vidi, gan arī par ilgtermiņa ekonomisko politiku, Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda izmantošanu un uzņēmējdarbības politiku mūsu valstī. Viņš atzina, ka Latvijā un visā pasaulē tūrisms ir viena no vadošajām un visstraujākajām izaugsmes nozarēm un tiek uzskatīts par stratēģisku ekonomiskās attīstības prioritāti.

Savukārt SVF misijas vadītāja Reičela van Elkana pateicās par viesmīlīgo uzņemšanu mūsu parlamentā un pastāstīja, ka SVF misijas pārstāvji uzturas Latvijā, lai iepazītos un uzklausītu dažādu ekspertu viedokļus par makroekonomisko situāciju mūsu valstī. Viņa informēja, ka iegūtā informācija nepieciešama, gatavojot ikgadējo ziņojumu SVF izpilddirektoru valdei par Latvijas tautsaimniecības attīstību un monetāro un fiskālo politiku. R. van Elkana atgādināja, ka SVF mērķis ir sniegt atbalstu Latvijai pārejas procesā, palīdzot izstrādāt un īstenot ekonomisko politiku, kas būtu vērsta uz tautsaimniecības stabilizāciju, un nodrošinātu diskusiju, kurā citas valstis un starptautiskie tirgi gūtu informāciju par Latvijas tautsaimniecības attīstību un paredzamo ekonomisko politiku.

Sarunas laikā puses sprieda arī par straujo inflācijas pieaugumu, situāciju nekustamo īpašumu tirgū un finanšu sektorā Latvijā. SVF mērķis ir veicināt starptautisko monetāro sadarbību, valūtas kursu stabilitāti, valstu ekonomisko izaugsmi un nodarbinātības pieaugumu, kā arī nodrošināt īslaicīgu finansiālu palīdzību, ja kādai dalībvalstij radusies nepieciešamība risināt ar maksājumu bilanci saistītas problēmas. Latvija starp 184 SVF dalībvalstīm ir kopš 1992.gada 19.maija.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!