• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apspriežot tranzīta koridora izveidi no Ķīnas uz Latviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.06.2006., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/136405

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piedaloties Eiropas parlamentu priekšsēdētāju konferencē

Vēl šajā numurā

01.06.2006., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apspriežot tranzīta koridora izveidi no Ķīnas uz Latviju

TRANZITS.JPG (14197 bytes)
Vakar, 31.maijā, lai apspriestu tranzīta koridora izveidi no Ķīnas caur Kazahstānu un Krieviju uz Latviju, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Krievijas vēstnieku Viktoru Kaļužniju, Ķīnas vēstnieku Džanu Limiņu un Kazahstānas vēstnieku Žalgasu Adilbajevu
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Trešdien, 31.maijā, pēc Ministru prezidenta Aigara Kalvīša iniciatīvas notika Ministru prezidenta tikšanās ar Ķīnas Tautas Republikas vēstnieku Latvijā Džanu Limiņu, Krievijas Federācijas vēstnieku Latvijā Viktoru Kaļužniju un Kazahstānas Republikas pilnvaroto lietvedi Latvijā Žalgasu Adilbajevu, lai pārrunātu transporta tranzīta koridora izveidi no Ķīnas caur Kazahstānu un Krieviju uz Latviju.

Aigars Kalvītis pateicās vēstniekiem par gatavību sadarboties un pārrunāt savstarpējās intereses transporta ceļu attīstībā austrumu–rietumu virzienā. Valdības vadītājs uzsvēra, ka Ķīna, Krievija, Kazahstāna un Latvija attīstības tempu ziņā ir līderes pasaulē, kravu plūsma no Ķīnas uz Eiropu palielinās, tāpēc ir jādomā par jaunu transporta koridoru austrumu – rietumu virzienā.

Ministru prezidents atzīmēja, ka divpusējā līmenī šie jautājumi jau ir pārrunāti un tranzīts būtu izdevīgs visām iesaistītajām pusēm, tādēļ ir aktīvi jāstrādā pie šā projekta, vienotu dzelzceļa pārvadājumu tarifu ieviešanas, dzelzceļa līniju uzlabošanas, loģistikas, kā arī jāpanāk politisks atbalsts ieceres īstenošanai.

Tikšanās laikā Latvijas puses pārstāvji – satiksmes ministrs Krišjānis Peters, Rīgas, Liepājas un Ventspils ostu vadības pārstāvji, “Latvijas dzelzceļa” vadītājs, kā arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvji – detalizēti iepazīstināja ar Latvijas transporta infrastruktūru, kravu pārvadājumu un tranzīta jaudu, loģistiku, iezīmēja jaunos attīstības virzienus un akcentēja austrumu–rietumu tranzīta koridora priekšrocības kravu pārvadājumos: divreiz īsāku laika patēriņu un izmaksu būtisku samazināšanu. Visi uzaicinātie vēstnieki pateicās Ministru prezidentam par iniciatīvu sapulcināt tranzīta koridora izveidē iesaistīto valstu pārstāvjus un izteica savu valstu atbalstu šai iecerei. Vēstnieki atzina jautājuma nozīmīgumu, gatavību turpināt jau konkrētāku sadarbību un izteica cerību, ka būs vēl citas tikšanās, lai iedzīvinātu projektu.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!