• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties Eiropas parlamentu priekšsēdētāju konferencē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.06.2006., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/136407

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piedaloties Somijas parlamenta simtgades svinīgajā sēdē

Vēl šajā numurā

01.06.2006., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties Eiropas parlamentu priekšsēdētāju konferencē

30. un 31.maijā Tallinā notika kārtējā Eiropas parlamentu priekšsēdētāju konference, kurā piedalījās arī Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre. Šo apspriedi kopā ar Eiropas Padomes Parlamentāro asambleju rīkoja Igaunijas parlaments.

Konferences pirmajā darba dienā tika diskutēts par to, kā veidot tiltus ar parlamentārās diplomātijas starpniecību, bet otrajā dienā, 31.maijā, tās dalībnieki sprieda par parlamentu lomu plurālistiskas demokrātijas veicināšanā savās valstīs un ārzemēs.

Šo tēmu ievadīja Grieķijas parlamenta prezidentes Annas Psaroidas-Benaki un Gruzijas parlamenta priekšsēdētājas Nino Burdžanadzes ziņojumi. Ar uzrunu uzstājās arī Saeimas priekšsēdētāja, uzsverot, ka “Latvijas parlaments ir ļoti aktīvi iesaistījies sadarbībā ar to valstu likumdevējiem, kuriem ir interese par līdzīgu reformu veikšanu, demokrātisko institūciju stiprināšanu savās valstīs, drošības stiprināšanu, ekonomiskās attīstības veicināšanu un sociālo jautājumu risināšanu”. I.Ūdre akcentēja, ka Latvijas Saeimai izveidojusies cieša sadarbība ar Ukrainas, Moldovas, Gruzijas, Armēnijas un Azerbaidžānas parlamentiem un tās ietvaros tiek realizēti dažādi divpusēji un daudzpusēji projekti, kas vislabāk atbilst attiecīgās valsts vajadzībām.

“Mums vienmēr likusies būtiska arī tā sadarbība, kas veidojas starptautisko parlamentāro asambleju ietvaros. Latvijas delegācija ir aktīva Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas dalībniece. Ar šo līdzdalību mēs aktualizējam un meklējam risinājumus daudzām būtiskām problēmām,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Konferences noslēgumā tās dalībnieki - Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas dalībvalstu priekšsēdētāji - tikās ar Igaunijas prezidentu Arnoldu Rītelu.

Eiropas parlamentu priekšsēdētāju konferences notiek reizi divos gados, un tajās tiek pārrunāti aktuāli Eiropas demokrātijas attīstības jautājumi.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!