• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs par pastāvīgāku Latvijas izglītības sistēmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.06.2006., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/136410

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nosūtot Saeimai otrreizējai caurlūkošanai likumu par Eiropas Kopienas pastāvīgā iedzīvotāja statusu Latvijā

Vēl šajā numurā

01.06.2006., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs par pastāvīgāku Latvijas izglītības sistēmu

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 26.maijā tikās ar Saldus 2.vidusskolas skolotājiem un atbalstīja pasniedzēju viedokli, ka izglītības sistēmai jākļūst konservatīvākai. Ministrs uzskata, ka pašlaik tiek piedāvāts pārāk liels mācību materiālu klāsts, no kura skolas var izvēlēties pasniegt mācību priekšmetu, un tas pārāk bieži tiek mainīts. Līdz ar to skolēni tiek dažādi sagatavoti, un bērnu vecākiem katru gadu jāiegādājas arvien jaunas mācību grāmatas. Ministrs arī atzīst, ka skolotāju algu problēma ir ļoti būtiska, jo pasniedzēji, kuri strādā dubultu slodzi, nevar pietiekami kvalitatīvi sagatavoties mācību stundām.

Saldus 2.vidusskolā ārlietu ministrs Artis Pabriks tikās arī ar skolēniem, kas piedalās starptautisku projektu izstrādē. Viņš pauda prieku par skolas aktīvajiem jauniešiem, kuri nodibinājuši ciešus kontaktus ar skolām Čehijā, Lielbritānijā, Itālijā, Vācijā un projekta ietvaros reprezentē Latvijas kultūru un tradīcijas ārvalstīs. Ministrs aicināja jauniešus saglabāt latviešu kultūras vērtības, jo tās ir Eiropas kultūras mantojuma sastāvdaļa. “Mums ir jāapvieno moderno tehnoloģiju attīstība ar savas tautas vērtību saglabāšanu, ko diemžēl dažām Eiropas valstīm nav izdevies veiksmīgi apvienot. Jums ir jābūt domājošai jaunatnei ar kritisku prātu,” uzsvēra ārlietu ministrs.

Ministrs tikās arī ar politiski represētajiem Saldus iedzīvotājiem un pārrunāja Latvijas ārpolitikas aktualitātes – Latvijas ietekmes palielināšanu Eiropas Savienībā, dialoga veidošanu ar Krieviju, saiknes saglabāšanu ar latviešiem Īrijā un citus jautājumus.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!