• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents - tiekoties ar Francijas lieluzņēmējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2000., Nr. 454/457 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13664

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministre - tiekoties ar Latvijā akreditētajiem vēstniekiem

Vēl šajā numurā

15.12.2000., Nr. 454/457

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— tiekoties ar Francijas lieluzņēmējiem

Vakar, 14.decembrī, Ministru prezidents tikās ar Francijas uzņēmumu apvienības pārstāvjiem, lai apspriestu jautājumus, kas attiecas uz ekonomiskās sadarbības padziļināšanu un potenciālo investoru piesaistīšanu. Francijas uzņēmumu apvienība aptver pusotru miljonu dažāda lieluma un dažādu nozaru uzņēmumu. 2000.gadā izveidota arī Baltijas valstu komiteja. Delegācijā, kas viesojās pie Ministru prezidenta, bija Francijas uzņēmumu apvienības pārstāvji, kā arī 18 Francijas uzņēmumu pārstāvji, kas atbildīgi par enerģētikas, būvniecības, banku, informātikas, starptautisko pārvadājumu, infrastruktūras, komunālo pakalpojumu, ķīmiskās rūpniecības, veselības aizsardzības, telekomunikāciju un citiem nozīmīgiem sektoriem.

Franču delegācijas vadītājs un Francijas uzņēmumu apvienības (MEDEF) prezidents Remī Robinē–Difo apliecināja, ka Latvijā vērojamas lielas pārmaiņas tās neatkarības desmit gados.

Ministru prezidents uzsvēra, ka jāaktivizē abu valstu sadarbība ekonomikā un tirdzniecībā, jo līdz šim tā bijusi veiksmīga politiskajā jomā, bet mazāk ekonomiskajā. A.Bērziņš atzīmēja, ka Latvijas galvenais ārpolitikas mērķis ir iestāšanās Eiropas Savienībā, līdz ar to Latvija ir ieinteresēta jaunas un modernas tehnoloģijas ieviešanā, kā arī mazo un vidējo uzņēmumu attīstībā. Atbildot uz uzņēmēju jautājumiem, Ministru prezidents izklāstīja sociāli ekonomiskās programmas "e-Latvija" ieviešanas nepieciešamību Latvijā. A.Bērziņš atzīmēja, ka franču uzņēmējiem plašs darbalauks Latvijā iespējams siltumapgādes nozarē.

Francijas lielākās bankas "BNP Paribas" pārstāvis Žoels Magdelēns interesējās par banku sistēmu Latvijā un franču lielākās bankas iespējām mūsu valstī. Ministru prezidents izteicās, ka šādas lielas bankas klātbūtne Latvijā attīstītu konkurenci un nostiprinātu banku tirgus diversifikāciju.

Uzņēmuma "Thomson – CSF Internacional" pārstāvis izteica apmierinātību ar pašreizējo sadarbību ar valsts institūcijām aparatūras piegādē.

Delegācija pateicās par veiksmīgi organizēto vizīti Latvijā un apliecināja mūsu valsts atbilstību Eiropas Savienībai.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!