• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finansu ministrs: - tiekoties ar Francijas lieluzņēmējiem - sarunā par celulozes rūpnīcas projektu - tiekoties ar autopārvadātājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2000., Nr. 454/457 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13665

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents: - intervijā Latvijas Televīzijā vakar, 14.decembrī - intervijā Latvijas Radio vakar, 14.decembrī

Vēl šajā numurā

15.12.2000., Nr. 454/457

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finansu ministrs:

— tiekoties ar Francijas lieluzņēmējiem

Aizvakar, 13.decembrī, finansu ministrs Gundars Bērziņš un Finansu ministrijas augstākās amatpersonas un departamentu direktori tikās ar Francijas lielrūpnieku organizācijas MEDEF pārstāvjiem. Francijas delegāciju vadīja "MEDEF–Paris" prezidents, Baltijas valstu komitejas priekšsēdētājs Remī Robinē–Difo.

MEDEF ir galvenā franču lielrūpniekus apvienojošā organizācija, tā pārstāv 85 profesionālās federācijas, kurās ietilpst vairāk nekā 1,5 miljoni dažāda lieluma uzņēmumu. MEDEF delegācija uzturas Latvijā darba vizītē no 11.līdz 14.decembrim.

Tikšanās laikā finansu ministrs iepazīstināja Francijas uzņēmējus ar Latvijas ekonomikas attīstības tendencēm, ar makroekonomisko un finansiālo situāciju, kā arī ar nodokļu politiku, investīciju klimatu un iespējām. Francijas pārstāvji uzdeva viņus interesējošos jautājumus, kā arī Latvijā jau strādājošo firmu pārstāvji informēja par pozitīvo pieredzi, strādājot mūsu valstī.

G.Bērziņš bija apmierināts ar tikšanos ar Francijas uzņēmējiem, kas varētu veicināt abu valstu ekonomisko sadarbību.

Finansu ministram bija arī atsevišķa tikšanās ar MEDEF delegācijas pārstāvi — Francijas informāciju tehnoloģiju firmas "Bull International" prezidenta padomnieku. Ministrs iepazīstināja viesi ar Latvijas situāciju informācijas tehnoloģiju jomā, norādot, ka Latvija uzskata šo nozari par vienu no perspektīvākajām, un informēja viesi par valdībā apstiprināto sociāli ekonomisko programmu "e–Latvija".

Kā pēc sarunas norādīja G.Bērziņš, ārvalstu lielo informācijas tehnoloģiju firmu interese par Latvijas situāciju šajā jomā apliecina, ka mūsu valsts ir izvēlējusies pareizu ceļu, uzskatot šo nozari par ļoti nozīmīgu.

— sarunā par celulozes rūpnīcas projektu

Finansu ministrs Gundars Bērziņš aizvakar, 13.decembrī, tikās ar Starptautiskās finansu korporācijas ( International Finance CorporationIFC ) investīciju vecāko pārstāvi Bastianu Mormanu un pārstāvi Kristenu Klempereru, kā arī šīs korporācijas pārstāvi Latvijā Ilzi Bērziņu, lai apspriestu celulozes rūpnīcas projektu.

IFC ir Pasaules bankas struktūrvienība, kas nodarbojas ar privātu investīciju projektu kreditēšanu. Paredzams, ka IFC varētu būt viena no kreditorēm celulozes rūpnīcas projektam. Jau tagad, projekta gatavošanas gaitā, notiek cieša sadarbība ar IFC .

Tikšanās laikā ar finansu ministru pārrunāta projekta gatavošanas gaita un atzīts, ka Latvija, kaut arī bez pieredzes tik lielu investīciju projektu īstenošanā, tomēr ļoti precīzi un veiksmīgi vada šo projektu, plāno tā struktūru un attīstību.

G. Bērziņš uzskata, ka celulozes rūpnīcas projekts Latvijai ir ļoti nozīmīgs, jo radīs ievērojamu iekšzemes kopprodukta pieaugumu, palielinās eksporta apjomu un eksportpreču pievienoto vērtību. Ievērojami ieguvumi no celulozes rūpnīcas būs arī reģionam, kurā tā atradīsies, jo radīs jaunas darbavietas, infrastruktūru, pieprasījumu pēc pakalpojumiem un servisa. Rūpnīcas projekts paredz, ka tā būs modernākā un ekoloģiski nekaitīgākā celulozes rūpnīca pasaulē.

— tiekoties ar autopārvadātājiem

Vakar, 14.decembrī, finansu ministrs Gundars Bērziņš tikās ar Latvijas starptautisko autopārvadātāju asociācijas "Latvijas auto" ģenerālsekretāru Valdi Trēziņu, Latvijas Ekspeditoru asociācijas izpilddirektoru Vladimiru Žerebcovu un Latvijas Tranzīta biznesa asociācijas izpilddirektoru Māri Ankalniņu.

Tikšanās laikā tranzīta biznesa pārstāvjiem izskaidroti jaunie grozījumi likumā par pievienotās vērtības nodokli, kas novembra beigās pieņemti Saeimā un paredz aplikt ar pievienotās vērtības nodokli (PVN) visus transporta pārvadājumus Latvijas iekšienē. Ministrs kliedēja uzņēmēju bažas par jauno PVN likuma normu iespējamo negatīvo ietekmi uz transporta pārvadājumiem un tranzītbiznesu kopumā. Finansu ministrija iespējami drīzā laikā sagatavos Ministru kabineta noteikumu projektu par pievienotās vērtības nodokļa likuma jaunās normas piemērošanu, kas attiecas uz transporta pakalpojumiem.

Finansu ministrs bija ļoti apmierināts ar šo sarunu ar tranzītbiznesa uzņēmējiem, jo klātienē precīzi tika izskaidrota likuma norma un kliedētas uzņēmēju bažas. Ministrs vienojās ar visu trīs asociāciju pārstāvjiem tikties jau nākamnedēļ, lai apspriestu citus uzņēmējus interesējošus jautājumus, kas saistīti ar nodokļu un muitas lietām.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!