• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par bērnu tiesību aizsardzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2000., Nr. 454/457 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13668

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts pabalstiem bērniem

Vēl šajā numurā

15.12.2000., Nr. 454/457

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par bērnu tiesību aizsardzību

Valsts prezidenta kanceleja vakar, 14.decembrī, nosūtīja vēstules izglītības un zinātnes ministram Kārlim Greiškalnam, ģenerālprokuroram Jānim Maizītim, Valsts bērnu tiesību aizsardzības centra (VBTAC) direktorei Inetei Ielītei, atsaucoties uz 12.decembrī Rīgas pilī Valsts prezidentes vadībā rīkotajā sanāksmē panākto vienošanos par praktisku un neatliekamu pasākumu veikšanu bērnu tiesību aizsardzībā.

J.Maizītim nosūtīti Kārtības policijas Nepilngadīgo profilakses centra darbinieku, kā arī organizācijas "Glābiet bērnus" iesniegtie ierosinājumi likumdošanas pilnveidošanai bērnu tiesību aizsardzības jomā ar lūgumu sniegt savu viedokli par priekšlikumiem un to īstenošanas iespējām.

Izglītības un zinātnes ministrs un VBTAC direktore vēstulēs tiek lūgti sniegt Valsts prezidentei ministrijas viedokli par nepieciešamību izstrādāt un nodrošināt īpašu izglītības valsts programmu pedagogiem darbam ārpusģimenes aprūpes un audzināšanas iestādēs, kā arī mācību programmu vispārizglītojošo skolu pedagogiem darbam ar bērniem no minētajām iestādēm. K.Greiškalns un I.Ielīte lūgti sniegt savu institūciju viedokli par nepieciešamību izstrādāt īpašas apmācības iespējas bērniem, kuru izglītības līmenis neatbilst vecumam un kuriem vajadzīgs individuāls izglītības process. Izglītības un zinātnes ministrijas speciālisti tiek aicināti paust savu nostāju par veidu, kā nodrošināt visas izglītības iestādes ar nepieciešamajiem mācību līdzekļiem, īpaši mācību grāmatām.

I.Ielītei nosūtīti bērnunama "Sprīdītis", Kārtības policijas Nepilngadīgo profilakses centra darbinieku un organizācijas "Glābiet bērnus" pārstāvju priekšlikumi bērnu tiesību aizsardzībā ar lūgumu izteikt VBTAC viedokli par ierosinājumiem un to īstenošanas iespējām.

K.Greiškalnam nosūtīti priekšlikumi bērnu tiesību aizsardzībā no bērnunama "Sprīdītis" un Kārtības policijas Nepilngadīgo profilakses centra ar lūgumu paust ministrijas nostāju un ierosinājumu īstenošanas veidus.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!