• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ANO Bērnu tiesību komitejas ieteikumiem Latvijai saistībā ar Konvencijas par bērnu tiesībām izpildi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.06.2006., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/136738

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas aicinājumu ES dalībvalstīm vienoties par Melnkalnes neatkarības atzīšanu

Vēl šajā numurā

06.06.2006., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ANO Bērnu tiesību komitejas ieteikumiem Latvijai saistībā ar Konvencijas par bērnu tiesībām izpildi

Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Bērnu tiesību komiteja (Komiteja) Ženēvā 2.jūnijā sniedza ieteikumus Latvijai saistībā ar ANO Konvencijas par bērna tiesībām izpildi.

Komiteja atzinīgi novērtēja Latvijas sniegtās informācijas par ANO Konvencijas par bērna tiesībām izpildi kvalitāti, kā arī konstruktīvo dialogu ar Latvijas delegāciju Komitejas sesijas laikā 16.maijā. Komiteja apsveica Latvijas sasniegto progresu visās jomās, kuras skar ANO Konvencija par bērna tiesībām, īpaši atzīmējot Latvijas sasniegumus, izveidojot Bērnu un ģimenes lietu ministriju, programmas dokumenta “Bērniem piemērota Latvija” pieņemšanu, kā arī Bērnu uzturlīdzekļu garantiju fonda izveidi.

Tai pašā laikā Komiteja aicināja Latviju turpināt darbu bērnu situācijas uzlabošanā, ieskaitot finansiālo atbalstu ģimenēm, veselībai, izglītībai, kā arī bērnu tiesību uzraudzības mehānismus. Komiteja aicina stiprināt Bērnu un ģimenes lietu ministrijas un Valsts cilvēktiesību biroja mandātus, kā arī uzlabot institucionālo sadarbību bērnu tiesību jautājumos. Komiteja arī aicina Latviju paplašināt bērnu, vecāku, profesionāļu un plašākās sabiedrības zināšanas par dažādiem bērnu tiesību aspektiem un nodrošināt to efektīvāku ievērošanu; uzlabot bērnu līdzdalību lēmumu pieņemšanas procesos dažādos līmeņos; turpināt attīstīt audžuģimeņu institūtu un vietējo adopciju; stiprināt cīņu pret vardarbību ģimenē; pievērst lielāku uzmanību bērniem ar īpašām vajadzībām, ieskaitot speciālā likuma pieņemšanu un praktiskajiem pasākumiem informētības un izglītības jomā; uzlabot bērnu tiesību ievērošanu ieslodzījuma un tam pielīdzināmās vietās; turpināt pasākumus bērnu ekspluatācijas un tirdzniecības apkarošanai; mazināt atšķirības bērnu un ģimeņu tiesību ievērošanā pilsētās un laukos; turpināt informēt bērnus un vecākus par izglītības reformu un uzraudzīt tās īstenošanu u.c.

Latvijas otrais kārtējais ziņojums par ANO Konvencijas par bērna tiesībām izpildi tika izskatīts ANO Bērnu tiesību aizsardzības komitejā Ženēvā 16.maijā. Latvijas delegāciju vadīja bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks. Delegācijā bija pārstāvji no Ārlietu, Izglītības un zinātnes, Labklājības, Reģionālās attīstības, Tieslietu un Veselības aizsardzības ministrijas, Valsts policijas un Ģenerālprokuratūras.

Komiteja lūdza Latviju iesniegt apvienoto trešo un ceturto kārtējo ziņojumu līdz 2009.gada 13.maijam.

 

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!