• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālās statistikas pārvaldes informācija "Par būvniecības cenu kritumu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2000., Nr. 454/457 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13682

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kases dienesta informācija

Par Latvijas valsts iekšējā aizņēmuma vērtspapīru izlaišanu

Vēl šajā numurā

15.12.2000., Nr. 454/457

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Centrālā statistikas pārvalde

Veids: informācija

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Centrālā statistikas pārvalde

Informācija

Par būvniecības cenu kritumu

2000. gada 3. ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējā gada 3. ceturksni, būvniecības cenas samazinājās vidēji par 3,6%. Cenu kritums bija vērojams visos būvniecības veidos. Nozīmīgāks tas bija administratīvo ēku–biroju kapitālajā remontā — par 6,5%, rūpniecības, lauksaimniecības un tirdzniecības objektu rekonstrukcijā un celtniecībā — par 5,5%, kā arī izglītības un veselības aizsardzības objektu rekonstrukcijā — par 5,1%. Transporta objektu būvē cenas pazeminājās par 2,7%, individuālo dzīvojamo māju celtniecībā — par 1%, pazemes maģistrālo cauruļvadu ierīkošanā — par 0,2%.

Būvniecības cenu pazeminājumu izsauca būvmateriālu cenu kritums — par 4,5%. Izmaksas mašīnu un mehānismu uzturēšanai un ekspluatācijai samazinājās par 2,6%, bet strādnieku darba samaksa nedaudz pieauga (par 0,4%).

Šā gada 3. ceturksnī, salīdzinot ar 2. ceturksni, vidējais cenu līmenis apsekotajos objektos nemainījās. Cenas pieauga izglītības un veselības aizsardzības objektu rekonstrukcijā (par 2,2%), administratīvo biroju ēku kapitālajā remontā (par 1%), pazemes maģistrālo cauruļvadu ierīkošanā (par 0,7%) un individuālo dzīvojamo māju celtniecībā (par 0,3%). Savukārt transporta objektu būvē, kā arī rūpniecības, lauksaimniecības un tirdzniecības objektu rekonstrukcijā un celtniecībā cenas samazinājās (attiecīgi par 1,4 un 0,6%). Šajā laikā palielinājās strādnieku darba samaksa un izmaksas mašīnu un mehānismu uzturēšanai un ekspluatācijai, bet pazeminājās būvmateriālu cenas.

Cenu statistikas departamenta Ražotāju cenu indeksu daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!