• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.06.2006., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/136863

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

07.06.2006., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs

23.JPG (16339 bytes)
Uzturoties vizītē ASV, Latvijas Republikas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un Imants Freibergs 3.jūnijā Losandželosā tikās ar Amerikas Savienoto Valstu bij. prezidentu Bilu Klintonu
Foto: Gatis Bergmanis

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pirmdien, 5.jūnijā, Vašingtonā, ASV, bija aicināta piedalīties Māršala fonda (General Marshall foundation) rīkotajā 7.gadskārtējā Pītera Vaica žurnālistikas balvas (7th Annual Peter Weitz Journalism Prize Awards) pasniegšanas ceremonijā. Fonda balvas šogad tika piešķirtas laikraksta “Los Angelos Times” žurnālistam Sebastjanam Rotellam (Sebastian Rotella) un “The Wall Street Journal” žurnālistam Filipam Šiškinam (Philip Shishkin).

Uzrunājot klātesošos žurnālistus un Māršala fonda pārstāvjus, prezidente uzsvēra žurnālista lomu demokrātijas stiprināšanā, sabiedrības izglītošanā, faktu objektīvā pasniegšanā un to kritiskā izvērtēšanā. Īpaši uzmanība tika pievērsta pētnieciskajai žurnālistikai, kas atklāj sabiedrībai nezināmus faktus un analīzi par notiekošā cēloņiem un iespējamām sekām.

Prezidente pateicās Māršala fondam par tā iesaisti Rīgas NATO galotņu sanāksmes akadēmisko un nevalstisko aktivitāšu rīkošanā. Prezidente sacīja, ka Rīga ir gatava gan šobrīd, gan galotņu sanāksmes laikā uzņemt iespējami vairāk žurnālistu, kas atspoguļotu gan NATO transformācijas procesu, gan NATO dalībvalsts Latvijas attīstību. Katru gadu ASV Māršala fonds pasniedz balvas žurnālistikā, lai godinātu tos izcilos žurnālistus, kas Amerikas plašsaziņas līdzekļos atspoguļo Eiropas un transatlantisko tematiku. Balva dibināta 1999.gadā par godu bijušajam fonda vadītājam P.Vaicam, kurš veicināja interesi par Eiropas jautājumu plašāku parādīšanos Amerikā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!