• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Beļģijas Karalistes premjerministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.06.2006., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/136865

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aivars Endziņš un priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Kūtris

Vēl šajā numurā

07.06.2006., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Beļģijas Karalistes premjerministru

MPP.JPG (17208 bytes)
Vakar, 6.jūnijā, vienas dienas darba vizītē Latvijā ieradās Beļģijas Karalistes premjerministrs Gijs Verhofstats (no kreisās) un tikās ar Latvijas Republikas Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Ministru prezidents Aigars Kalvītis otrdien, 6.jūnijā, tikās ar Beļģijas Karalistes premjerministru Giju Verhofstatu (Guy Verhofstadt), kurš ieradies Latvijā īsā darba vizītē.

Premjerministri pārrunāja vairākus aktuālus Eiropas nākotnes jautājumus: Eiropas Savienības Konstitūcijas Eiropai ratifikācijas gaitu, kopīgas enerģētikas politikas veidošanu, Eiropas Savienības (ES) paplašināšanos, kā arī divpusējās attiecības.

Aigars Kalvītis un Gijs Verhofstats apmainījās viedokļiem un bija gandarīti, ka abām valstīm ir ļoti līdzīga nostāja šajos jautājumos.

Ministru prezidents atbalstīja ieceri ES valstu un valdību vadītāju sanāksmē 15. un 16.jūnijā uzsvērt nepieciešamību turpināt ES konstitūcijas ratifikācijas procesu un aicināt valstis, kuras vēl nav ratificējušas līgumu, to darīt, nevis vienkārši pagarināt pārdomu periodu.

Aigars Kalvītis akcentēja kopīgas un drošas enerģētikas politikas izveidi ES, kas ir svarīgs jautājums ne tikai Latvijai, bet visām ES dalībvalstīm. Premjers informēja par Latvijas lielajām gāzes krātuvēm, kurās varētu uzglabāt ES nepieciešamos gāzes resursus, tādējādi nodrošinoties pret iespējamiem gāzes padeves traucējumiem.

Pārrunāta arī apgāde ar citiem enerģijas veidiem, piemēram, elektrību, un Baltijas valstu iecere celt jaunu atomelektrostaciju, veidot savienojumus ar Somijas un Polijas elektrības apgādes tīkliem.

Premjeri apsprieda ES tālāko paplašināšanos ar Rumāniju un Bulgāriju, sarunu gaitu ar Horvātiju un Turciju, kā arī Balkānu valstu integrācijas procesu ES. Aigars Kalvītis apliecināja atbalstu Rumānijas un Bulgārijas uzņemšanai ES 2007.gadā un izteica cerību par sekmīgu sarunu norisi Horvātijai, kura varētu būt nākamā valsts, kas pievienojas ES.

Ministru prezidents ļoti atzinīgi novērtēja Latvijas un Beļģijas divpusējās attiecības, uzsverot vēlmi redzēt Latvijā vairāk beļģu uzņēmēju un lielākas investīcijas.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!