• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 6. jūnija rīkojums Nr. 410 "Par atteikumu nodot privatizācijai valsts nekustamo īpašumu Jelgavā, Filozofu ielā 69". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2006., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/136948

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.411

Par atteikumu nodot privatizācijai valsts nekustamo īpašumu Rīgā, Raiņa bulvārī 27

Vēl šajā numurā

08.06.2006., Nr. 89

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 410

Pieņemts: 06.06.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.410

Rīgā 2006.gada 6.jūnijā (prot. Nr.30 5.§)

Par atteikumu nodot privatizācijai valsts nekustamo īpašumu Jelgavā, Filozofu ielā 69

 

1. Ministru kabinets (Rīgā, Brīvības bulvārī 36) ir izskatījis sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Jelgavfarm” 2004.gada 18.maijā iesniegto privatizācijas ierosinājumu (reģistrēts Privatizācijas aģentūras privatizācijas ierosinājumu reģistrā 2005.gada 1.septembrī ar Nr.1.33/1579-5750).

2. Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Jelgavfarm” (vienotais reģistrācijas Nr.41703004826; Jelgavā, Zemgales ielā 3) ierosina privatizēt valstij piederošo slimnīcas ēku (kadastra apzīmējums 0900 008 0087 006) un tai piekrītošo zemi (kadastra Nr. 0900 008 0087) Jelgavā, Filozofu ielā 69.

3. Pēc privatizācijas ierosinājuma izskatīšanas Ministru kabinets konstatē:

3.1. slimnīcas ēka (kadastra apzīmējums 0900 008 0087 006) un tai piekrītošā zeme Jelgavā, Filozofu ielā 69 (turpmāk – objekts), pamatojoties uz Ministru kabineta 2003.gada 18.jūnija rīkojumu Nr.403 “Par nekustamo īpašumu nodošanu Veselības ministrijas valdījumā”, ir reģistrēta zemesgrāmatā uz valsts vārda Veselības ministrijas personā. Objekts atrodas vienotā nekustamā īpašuma sastāvā Jelgavā, Filozofu ielā 69;

3.2. objektu izmanto valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Slimnīca “Ģintermuiža”” (turpmāk – kapitālsabiedrība). Pamatojoties uz 2004.gada 30.janvārī noslēgto nekustamā īpašuma apsaimniekošanas līgumu Nr.3 starp Veselības ministriju un kapitālsabiedrību, objektu apsaimnieko kapitālsabied­rība;

3.3. objekts atrodas uz valsts īpašumā esošas zemes vienotā nekustamā īpašuma sastāvā un tiek izmantots kā saimnieciski nedalāma vienība kapitāl­sabiedrības funkciju nodrošināšanai;

3.4. objekts nepieciešams, lai nodrošinātu sabiedrības intereses psihiatrijas un narkoloģijas pakalpojumu saņemšanā un pieejamībā, kā arī šo pakalpojumu kvalitātes uzlabošanā;

3.5. nepieciešamība nodrošināt minētos pakalpojumus ir noteikta Ambulatorās un stacionārās veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju attīstības programmā (apstiprināta ar Ministru kabineta 2004.gada 20.decembra rīkojumu Nr.1003 “Par Ambulatorās un stacionārās veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju attīstības programmu”). Programma paredz, ka jāizveido augsti specializēta, kvalitatīva, savstarpēji koordinēta sekundārā un terciārā līmeņa pakalpojumu sniedzēju struktūra.

Ministru kabineta 2004.gada 21.decembra noteikumu Nr.1036 “Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtība” 17.pielikuma 4.22.apakšpunktā kapitālsabiedrība ir minēta kā sekundāro veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēja. Šie noteikumi paredz kapitālsabiedrības finansējumu, tai skaitā finansējumu ilglaicīgo mentālo slimnieku uzturēšanai.

Ambulatorās un stacionārās veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju attīstības programmas ieviešanas plāna 2005.–2010.gadam (apstiprināts ar Ministru kabineta 2005.gada 28.decembra rīkojumu Nr.854 “Par Ambulatorās un stacionārās veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju attīstības programmas ieviešanas plānu 2005.–2010.gadam”) 3.pielikumā paredzēts, ka kapitālsabied­rība jāsaglabā kā specializētā slimnīca, kura turpinās ambulatoro un stacionāro veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu.

4. Saskaņā ar Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privati­zācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likuma 6.panta trešo daļu Ministru kabinets vai pašvaldības dome (padome), lemjot par valsts vai pašvaldības īpašuma objekta, kā arī apbūvēta un neapbūvēta zemesgabala nodošanu privatizācijai, izvērtē, vai attiecīgais objekts vai zemesgabals ir nepieciešams valsts pārvaldes funkciju vai valsts vai pašvaldības komercdarbības veikšanai saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likumu.

Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likuma 6.panta piektajā daļā noteikts, ka tikai Ministru kabinets var pieņemt lēmumu par atteikumu nodot privatizācijai valsts īpašuma objektu, likuma 5.panta otrās daļas 2.punktā minēto apbūvētu zemesgabalu, kā arī neapbūvētu zemesgabalu. Ministrijas vai citas institūcijas iebildumi pret konkrētā valsts īpašuma nodošanu privatizācijai nevar būt par pamatu tam, lai Ministru kabinets neizskatītu pēc būtības šī valsts īpašuma privatizācijas ierosinājumu. Lēmumā par atteikumu nodot privatizācijai valsts īpašuma objektu, likuma 5.panta otrās daļas 2.punktā minēto apbūvētu zemesgabalu, kā arī neapbūvētu zemesgabalu jānorāda, kuras valsts pārvaldes funkcijas veikšanai vai kādas komercdarbības veikšanai attiecīgais objekts vai zemesgabals nepieciešams.

5. Kapitālsabiedrība, veicot iedzīvotāju fiziskās veselības aprūpes funkci­jas, darbojas sabiedrības interesēs, kā arī pārbauda un uzlabo sniegto pakalpoju­mu kvalitāti. Objektu kapitālsabiedrība izmanto kā vienotu saimniecisko vienību tās funkciju nodrošināšanai un komercdarbībai.

Saskaņā ar Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likuma 6.panta trešo un piekto daļu objekts nepieciešams, lai kapitālsabiedrība nodrošinātu publiskas personas komercdar­bību.

6. Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 88.panta pirmo daļu kapi­tālsabiedrība valsts budžeta finanšu līdzekļu noteiktajā apjomā īsteno publiskas personas komercdarbību, nodrošinot pacientiem nepārtrauktus un kvalitatīvus stacionāros un ambulatoros pakalpojumus, savukārt objekts tiek izmantots kapitālsabiedrības darbības nodrošināšanai kā vienota saimnieciskā vienība.

7. No minētajiem apsvērumiem secināms, ka objekta nodošana privatizā­cijai nav pamatota.

8. Ievērojot minētos apsvērumus un pamatojoties uz Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likuma 6.panta piekto daļu, Ministru kabinets nolemj noraidīt sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Jelgavfarm” ierosinājumu par objekta privatizāciju, jo objekts nepieciešams valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Slimnīca “Ģintermuiža”” funkciju nodrošināšanai un komercdarbībai.

9. Šo rīkojumu saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 76.panta otro daļu un 79.panta pirmo daļu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā (Rīgā, Antonijas ielā 6) mēneša laikā pēc tā spēkā stāšanās.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Veselības ministrs G.Bērziņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!