• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Krievijas ārlietu ministriju konsultācijām Eiropas Savienības un Krievijas sadarbības jautājumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2006., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/137000

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2006.gada 6.jūnija sēdē

Vēl šajā numurā

08.06.2006., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Krievijas ārlietu ministriju konsultācijām Eiropas Savienības un Krievijas sadarbības jautājumos

Latvijas un Krievijas ārlietu ministriju (ĀM) konsultācijas par ES un Krievijas sadarbības jautājumiem notika otrdien, 6.jūnijā, kuru laikā pārrunāts plašs aktuālo jautājumu loks, galveno uzmanību pievēršot tādiem jautājumiem kā ES un Krievijas samita rezultāti, ES un Krievijas jaunā līgumtiesiskā ietvardokumenta izstrādāšana, četru sadarbības telpu ceļa karšu ieviešana, enerģētika, reģionālā sadarbība, darbs pie Ziemeļu dimensijas iniciatīvas.

No Latvijas puses tās vadīja 1.divpusējo attiecību departamenta direktors Vilmārs Heniņš, no Krievijas puses – Eiropas departamenta direktors Sergejs Rjabkovs. Krievijas ĀM pārstāvjiem bija organizēta arī atsevišķa tikšanās ar valsts sekretāra vietnieku Edgaru Skuju.

Konsultācijās abas puses pozitīvi novērtēja maijā notikušā ES un Krievijas samita rezultātus, atzīmēta tā laikā parakstīto līgumu par vīzu procedūras atvieglojumiem un par personu atpakaļuzņemšanu (readmisijas līgums) pozitīvā loma kontaktu veicināšanā starp ES un Krieviju. Apspriežot jaunā ietvardokumenta izstrādi (kam jāstājas pašreizējā Partnerības un sadarbības līguma vietā), puses bija vienisprātis, ka dokumentam jābūt juridiski saistošam un visaptverošam, kā arī jāveicina ceļa karšu īstenošana. Krievijas puse izteica ieinteresētību iespējami drīz sākt sarunas par līgumprojektu. Latvijas puse pauda gatavību konstruktīvam un mērķtiecīgam darbam, vienlaikus minot dokumenta kvalitātes nepieciešamību. Runājot par ceļa kartēm, puses bija vienisprātis, ka to ieviešanā ir vērojams progress, jo gada laikā kopš to pieņemšanas sasniegti konkrēti rezultāti: parakstīti iepriekš minētie līgumi, izveidoti nozaru dialogi, notikušas vairākas sanāksmes un konsultācijas par aktuāliem jautājumiem.

Latvijas puse izteica atbalstu Krievijas mērķim pēc iespējas drīzāk iestāties Pasaules tirdzniecības organizācijā, vienlaikus atgādinot mūsu ieinteresētību Krievijas līdz šim īstenotās diskriminējošās dzelzceļa tarifu politikas atcelšanā. Pārrunājot ar enerģētiku saistītos jautājumus, Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvji tika informēti par iespējām izmantot mūsu pazemes gāzes krātuvju potenciālu.

Nobeigumā puses atzīmēja ieinteresētību turpināt šāda veida kontaktus par ES un Krievijas sadarbības jautājumiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!