• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 6. jūnija noteikumi Nr. 453 "Noteikumi par radiofrekvences piešķīruma lietošanas atļaujām". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.06.2006., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/137102

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.454

Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 17.februāra noteikumos Nr.87 "Kārtība, kādā novērtējama paredzētās darbības ietekme uz vidi"

Vēl šajā numurā

09.06.2006., Nr. 90

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 453

Pieņemts: 06.06.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.453

Rīgā 2006.gada 6.jūnijā (prot. Nr.31 5.§)

Noteikumi par radiofrekvences piešķīruma lietošanas atļaujām

Izdoti saskaņā ar Elektronisko sakaru likuma 7.panta 1.punktu un 50.pantu

 

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka:

1.1. kārtību, kādā iesniedz un izskata radiofrekvences piešķīruma lietošanas atļaujas pieprasījumu (turpmāk — atļaujas pieprasījums), izsniedz radiofrekvences piešķīruma lietošanas atļauju vai atsaka šīs atļaujas izsniegšanu;

1.2. kārtību, kādā pieprasa un saņem Elektronisko sakaru direkcijas (turpmāk — direkcija) funkciju izpildei nepieciešamo informāciju.

2. Radiofrekvenču spektru radioiekārtu darbībai atļauts izmantot tikai pēc radiofrekvences piešķīruma lietošanas atļaujas saņemšanas vai saskaņā ar koplietojamo radiofrekvenču piešķīruma lietošanas atļauju, kas noteikta normatīvajos aktos par radiofrekvenču spektra joslu sadalījumu radiosakaru veidiem un iedalījumu radiosakaru sistēmām, kā arī par radiofrekvenču spektra joslu izmantošanas vispārīgajiem nosacījumiem.

3. Radioiekārtas var lietot komercdarbībai elektronisko sakaru nozarē saskaņā ar koplietojamo radiofrekvenču piešķīruma lietošanas atļauju, ievērojot Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas Vispārējās atļaujas noteikumos iekļautos nosacījumus attiecībā uz komercdarbībai paredzēto koplietojamo radiofrekvenču spektra lietošanu.

4. Šajos noteikumos noteiktā kārtība neattiecas uz radiofrekvenču joslām, kuras saskaņā ar normatīvajiem aktiem par radiofrekvenču spektra joslu sadalījumu radiosakaru veidiem un iedalījumu radiosakaru sistēmām, kā arī par radiofrekvenču spektra joslu izmantošanas vispārīgajiem nosacījumiem iedalītas tikai valsts aizsardzības vajadzībām paredzēto radiosakaru sistēmu darbībai atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam radiosakaru veidam.

5. Citās valstīs reģistrētos kuģos un gaisa kuģos uzstādītās radioiekārtas atļauts izmantot Latvijā, ja ir attiecīgās valsts izsniegta atļauja minēto radioiekārtu lietošanai starptautiski noteiktajās frekvencēs atbilstoši Latvijas Republikai saistošajai Starptautiskās telekomunikāciju savienības konstitūcijai, Starptautiskās telekomunikāciju savienības konvencijai un Administratīvajiem noteikumiem (turpmāk — radionoteikumi). 

II. Radiofrekvences piešķīruma lietošanas atļaujas

6. Direkcija izsniedz šādas radiofrekvences piešķīruma lietošanas atļaujas:

6.1. uzstādīšanas atļauja;

6.2. pagaidu atļauja;

6.3. lietošanas atļauja;

6.4. īstermiņa atļauja.

7. Uzstādīšanas atļauja ir dokuments, ar kuru atļauj uzstādīt radioiekārtu vai projektēt un ierīkot radiosakaru tīklu. Radioiekārtu atļauts ieslēgt tikai radioiekārtas regulēšanai. Uzstādīšanas atļauju izsniedz uz laiku, kas nepārsniedz divus gadus.

8. Pagaidu atļauja ir dokuments, ar kuru atļauj lietot radioiekārtu ar pagaidu radiofrekvences piešķīrumu un citiem pagaidu nosacījumiem, lai pārbaudītu radioiekārtas darbību un elektromagnētisko saderību reālos apstākļos. Pagaidu atļauju izsniedz uz laiku, kas nepārsniedz gadu.

9. Lietošanas atļauja ir dokuments, ar kuru atļauj radioiekārtas vai radiosakaru tīkla pastāvīgu ekspluatāciju. Lietošanas atļauju izsniedz uz laiku, kas nepārsniedz šo noteikumu 15. un 16.punktā minēto iestāžu piešķirto tiesību derīguma termiņu, vai uz laiku, kas nepārsniedz piecus gadus. 

10. Īstermiņa atļauja ir dokuments, ar kuru atļauj īslaicīgu ārvalstīs reģistrētas radioiekārtas lietošanu Latvijā vai radioiekārtas darbības demonstrāciju izstādēs vai gadatirgos. Īstermiņa atļauju izsniedz uz atļaujas pieprasījumā norādīto laiku, bet nepārsniedzot 30 dienas. Ja minēto radioiekārtu nepieciešams lietot ilgāk par 30 dienām, pieprasa uzstādīšanas un lietošanas atļauju.

11. Atļaujā norāda vismaz šādu informāciju:

11.1. atļaujas izsniedzēja datus;

11.2. atļaujas saņēmēja datus;

11.3. atļaujas veidu (atbilstoši šo noteikumu 6.punktam);

11.4. atļaujas izsniegšanas datumu un derīguma termiņu;

11.5. radiofrekvences piešķīrumu raksturojošos datus un piešķīruma izmantošanas nosacījumus;

11.6. radioiekārtu raksturojošos datus;

11.7. antenu raksturojošos datus;

11.8. radioiekārtas un antenas uzstādīšanas vietu raksturojošos datus.

12. Direkcija izsniegtajai atļaujai atbilstošo radiofrekvences piešķīrumu un darbības nosacījumus reģistrē radiofrekvenču spektra resursu datu bāzē.

13. Ņemot vērā radiosakaru veidu sadalījumu, izsniedzamās atļaujas veidu un elektromagnētiskās situācijas analīzes vai piešķīruma starptautiskās koordinācijas rezultātus, direkcija radiofrekvences piešķīrumiem nosaka aizsargātus vai neaizsargātus izmantošanas nosacījumus:

13.1. piešķīrumiem ar aizsargātiem izmantošanas nosacījumiem direkcija nodrošina aizsardzību pret citu piešķīrumu radītiem kaitīgiem radiotraucējumiem;

13.2. piešķīrumiem ar radiofrekvences piešķīruma lietošanas atļaujā norādītiem neaizsargātiem izmantošanas nosacījumiem aizsardzība no citu piešķīrumu radītiem radiotraucējumiem nav garantēta.

 III. Priekšnoteikumi radiofrekvences piešķīruma lietošanas atļaujas izsniegšanai

14. Priekšnoteikumi radiofrekvences piešķīruma lietošanas atļaujas izsniegšanai ir šādi:

14.1. radioiekārta atbilst prasībām, kas noteiktas normatīvajos aktos par atbilstības novērtēšanu;

14.2. radioiekārtas izmantošana atbilst nacionālajā radiofrekvenču plānā noteiktajam radiofrekvenču spektra joslu sadalījumam radiosakaru veidiem, iedalījumam radiosakaru sistēmām un noteiktajām radiosaskarnēm.

15. Radiofrekvences piešķīruma lietošanas atļauju radioiekārtas uzstādīšanai un lietošanai komercdarbībai elektronisko sakaru nozarē pieprasa direkcijā, ja saņemts Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmums par radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību piešķiršanu komercdarbībai elektronisko sakaru nozarē Elektronisko sakaru likumā noteiktajā kārtībā.

16. Radiofrekvences piešķīruma lietošanas atļauju televīzijas un skaņas apraidei pieprasa direkcijā, ja saņemts Nacionālās radio un televīzijas padomes lēmums par apraides tiesību piešķiršanu televīzijas vai skaņas apraidei Radio un televīzijas likumā noteiktajā kārtībā.

17. Radiofrekvences piešķīruma lietošanas atļauju kuģu vai gaisa kuģu radioiekārtām pieprasa direkcijā, ja kuģi vai gaisa kuģi ir reģistrēti Latvijā.

18. Ja samaksai par noslodzes datiem paredzēts izmantot Starptautiskās telekomunikāciju savienības radionoteikumu 58.pantam atbilstošu starptautisku norēķinu organizāciju, atļaujas pieprasījumam pievieno attiecīgās starptautiskās norēķinu organizācijas rakstisku piekrišanu.

19. Šo noteikumu 14.punktā minētie priekšnoteikumi nav saistoši attiecībā uz īstermiņa atļaujas izsniegšanu.

20. Šo noteikumu 14.1.apakšpunktā minētie priekšnoteikumi nav saistoši attiecībā uz lietošanas atļaujas izsniegšanu ārvalstu diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību radiosakariem. 

IV. Radiofrekvences piešķīruma lietošanas atļaujas izsniegšana un darbības nosacījumi

21. Lai saņemtu uzstādīšanas atļauju vai īstermiņa atļauju, persona pirms radioiekārtas uzstādīšanas un lietošanas sākuma iesniedz direkcijā atļaujas pieprasījumu un attiecīgi šo noteikumu 1. vai 2.pielikumā minēto informāciju. Uzstādīšanas atļaujas pieprasījumam nepieciešamos datus iesniedz arī tad, ja nepieciešams mainīt radiofrekvences piešķīrumu, stacionāras radioiekārtas uzstādīšanas vietu vai darbības nosacījumus.

22. Direkcija nosaka konkrētus parametrus šo noteikumu 1. vai 2.pielikumā minētajai informācijai par tehniskajiem datiem (atkarībā no radiosakaru veida vai radioiekārtas specifikas) un informācijas iesniegšanas formu.

23. Direkcija var nepieprasīt šo noteikumu 1.pielikuma 1., 2. un 3.punktā minētos dokumentus vai ziņas, ja atļaujas pieprasījumu šajos noteikumos noteiktajā kārtībā iesniedz atkārtoti un ja iepriekš iesniegtajos dokumentos nav grozījumu vai tie nav izsniegti no jauna.

24. Direkcija izskata uzstādīšanas atļaujas vai īstermiņa atļaujas pieprasījumus to saņemšanas secībā, izvērtē šo noteikumu III nodaļā minēto priekšnoteikumu izpildi un analizē atļaujas pieprasījumā minētās radioiekārtas elektromagnētisko saderību ar esošajām un plānotajām radiosakaru sistēmām. Direkcija, izvērtējot Latvijas Republikai saistošajā Starptautiskās telekomunikāciju savienības konstitūcijā, konvencijā un radionoteikumos minētos nosacījumus, nosaka radiofrekvences piešķīrumu, darbības nosacījumus un to, vai ir nepieciešama radiofrekvences piešķīruma starptautiskā koordinācija.

25. Šo noteikumu 14.1.apakšpunktā minētais priekšnoteikums ir izpildīts, ja direkcijā ir reģistrētas ziņas par atļaujas pieprasījumā minētās radioiekārtas veida, tipa vai modeļa, komplektācijas un parametru atbilstību normatīvajiem aktiem par atbilstības novērtēšanu un to apliecina atbilstības apliecinājums, kas izdots saskaņā ar normatīvajiem aktiem par atbilstības novērtēšanu.

26. Izvērtējot šo noteikumu 14.2.apakšpunktā minēto priekšnoteikumu izpildi, direkcija var pieprasīt, lai persona iesniedz dokumentus, kas pierāda atļaujas pieprasījumā minēto radioiekārtu elektromagnētisko saderību ar esošajām vai plānotajām radiosakaru sistēmām, ja šādi dokumenti nav izstrādāti Starptautiskās telekomunikāciju savienības, Eiropas pasta un telekomunikāciju administrāciju konferences vai Eiropas Savienības institūciju ietvaros.

27. Direkcija novērtē elektromagnētisko situāciju un veic mērījumus radioiekārtas uzstādīšanas vietā, ja radiofrekvences piešķīruma noteikšanai nepieciešams precizēt elektromagnētiskās situācijas analīzes rezultātus vai izejas datus.

28. Direkcija starptautiskajos noteikumos un starpvalstu nolīgumos par koordināciju noteiktajā kārtībā uzsāk koordinācijas procedūru, ja ir nepieciešama radiofrekvences piešķīruma starptautiskā koordinācija.

29. Pēc šo noteikumu 24., 25., 26., 27. vai 28.punktā minēto nosacījumu izpildes direkcija izsniedz atļauju vai pieņem pamatotu lēmumu atteikt atļaujas izsniegšanu un paziņo par to atļaujas pieprasījuma iesniedzējam.

30. Pēc radioiekārtas uzstādīšanas direkcijā iesniedz lietošanas atļaujas pieprasījumu (3.pielikums), kurā ietverts paziņojums par radioiekārtas vai radiosakaru tīkla gatavību nodošanai ekspluatācijā un apliecinājums par atbilstību uzstādīšanas atļaujā noteiktajiem parametriem.

31. Direkcija izskata lietošanas atļaujas pieprasījumu, izvērtē uzstādīšanas atļaujas nosacījumu izpildi un pārbauda radioiekārtas atbilstību uzstādīšanas atļaujas prasībām.

32. Pēc šo noteikumu 31.punktā minēto nosacījumu izpildes direkcija izsniedz lietošanas atļauju vai pieņem lēmumu atteikt atļaujas izsniegšanu līdz pārkāpumu novēršanai.

33. Direkcija pieņem lēmumu atteikt lietošanas atļaujas izsniegšanu, ja:

33.1. iesniegti nepatiesi dati;

33.2. nav izpildīti šo noteikumu III nodaļā minētie priekšnoteikumi;

33.3. direkcijā nav reģistrētas ziņas par radioiekārtas atbilstību, nav iesniegts radioiekārtas atbilstības apliecinājums vai ir reģistrētas ziņas par radioiekārtas neatbilstību normatīvajiem aktiem par atbilstības novērtēšanu;

33.4. nav izpildīti šo noteikumu 24., 25., 26., 27., 28. vai 31.punktā minētie nosacījumi;

33.5. nav samaksāti direkcijas pakalpojumi par atļaujas pieprasījuma izskatīšanu un elektromagnētiskās saderības nodrošināšanu.

34. Lietošanas atļaujas pieprasījumu direkcija izskata 30 dienu laikā pēc tā saņemšanas. Šo termiņu var pagarināt, ja atļaujas pieprasījumam pievienotā informācija nav pietiekama atļaujas pieprasījuma izskatīšanai vai ja ir nepieciešama radiofrekvences piešķīruma starptautiskā koordinācija. Šādā gadījumā direkcija rakstiski informē atļaujas pieprasījuma iesniedzēju par atļaujas pieprasījuma izskatīšanas termiņa pagarinājuma iemesliem.

35. Lietošanas atļaujas derīguma termiņu direkcija pagarina pēc rakstiska pieprasījuma saņemšanas, ja:

35.1. pirms atļaujas derīguma termiņa beigām nav saņemts atļaujas turētāja rakstisks pieprasījums atļaujas anulēšanai;

35.2. nav noteikti šo noteikumu 45.punktā minētie ierobežojumi;

35.3. ir novērsti radioiekārtas darbības laikā konstatētie trūkumi vai pārkāpumi;

35.4. ir samaksāti direkcijas sniegtie elektromagnētiskās saderības nodrošināšanas pakalpojumi;

35.5. ir spēkā šo noteikumu 15. un 16.punktā minēto iestāžu izdotie dokumenti (ja tādi nepieciešami saskaņā ar šiem noteikumiem).

36. Direkcija var anulēt izsniegto atļauju šādos gadījumos:

36.1. ja sniegti nepatiesi dati;

36.2. ja atļaujas turētājs neievēro prasības, kas noteiktas normatīvajos aktos par radioiekārtu uzstādīšanu un lietošanu, šajos noteikumos vai atļaujā;

36.3. ja anulēti šo noteikumu 15. un 16.punktā minēto iestāžu izdotie dokumenti;

36.4. pēc atļaujas turētāja rakstiska pieprasījuma;

36.5. ja nav samaksāti direkcijas sniegtie elektromagnētiskās saderības nodrošināšanas pakalpojumi. 

37. Radiofrekvences piešķīruma lietošanas atļaujā noteiktās tiesības nedrīkst nodot trešajai personai bez saskaņošanas ar direkciju un ar šo noteikumu 15. vai 16.punktā minēto iestādi (ja tā ir piešķīrusi attiecīgā radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības).

38. Radiofrekvences piešķīruma lietošanas atļauja nedod tiesības uzstādīt radioiekārtu citam piederošā nekustamajā īpašumā bez rakstiskas saskaņošanas ar attiecīgā nekustamā īpašuma īpašnieku vai valdītāju.

V. Īpašie nosacījumi radiofrekvences piešķīruma lietošanas atļaujas izsniegšanai

39. Direkcija, izskatot uzstādīšanas atļaujas pieprasījumu, var pieņemt lēmumu izsniegt pagaidu atļauju, ja ir nepieciešama pieprasījumā minētās radioiekārtas elektromagnētiskās saderības pārbaude ar citām radioiekārtām un ar skaņas un televīzijas apraides uztverošo tīklu reālos apstākļos. Pagaidu atļauju direkcija izsniedz uz laiku, kas nepārsniedz gadu.

40. Šo noteikumu 39.punktā minētajā gadījumā plānoto radioiekārtas ieslēgšanas laiku trīs dienas iepriekš saskaņo ar direkciju.

41. Pēc radioiekārtas darbības sekmīgas pārbaudes ekspluatācijas apstākļos šo noteikumu 39.punktā minētās pagaidu atļaujas darbības laikā direkcija izsniedz lietošanas atļauju. Ja pārbaude bijusi nesekmīga, direkcija pieņem lēmumu atteikt lietošanas atļaujas izsniegšanu vai arī nosaka citu radiofrekvences piešķīrumu un citus darbības nosacījumus un izsniedz pagaidu atļauju atkārtotai pārbaudei.

42. Direkcija, izskatot uzstādīšanas atļaujas pieprasījumu, atkarībā no šo noteikumu 24., 25., 26., 27. vai 28.punktā minēto nosacījumu izpildes rezultāta var pieņemt lēmumu izsniegt lietošanas atļauju, pirms tam neizsniedzot uzstādīšanas atļauju:

42.1. jūras un gaisa kuģniecības mobilo sakaru radioiekārtām, kas darbojas tikai šiem radiosakariem starptautiski noteiktās radiofrekvencēs;

42.2. mobilajām un pārnēsājamām sauszemes mobilo sakaru radioiekārtām, kas paredzētas izmantošanai esošajos sauszemes mobilo radiosakaru tīklos, kuriem izsniegtas lietošanas atļaujas, vai radiosakaru tīklos bez stacionārām radioiekārtām;

42.3. publisko radiosakaru tīklu stacionārajām radioiekārtām.

43. Radiofrekvenču piešķīrumus un radioiekārtu lietošanas nosacījumus ārvalstu augstāko amatpersonu delegāciju vizīšu laikā Ārlietu ministrija saskaņo ar direkciju, un minētais saskaņojums ir uzskatāms par īstermiņa atļauju.

44. Pirms lietošanas atļaujas pieprasījuma iesniegšanas direkcijā valsts vai pašvaldības iestāde var rakstiski saskaņot ar direkciju iestādes budžetā apstiprināto radiosakaru tīkla attīstības tehnisko projektu, projekta īstenošanai nepieciešamo radiofrekvenču spektra apjomu un plānotos radiofrekvenču piešķīrumus. Direkcija, plānojot radiofrekvenču spektra izmantošanu vai analizējot radioiekārtu elektromagnētisko saderību radiofrekvenču joslās, kuras nacionālajā radiofrekvenču plānā iedalītas koplietošanai valsts aizsardzības vajadzībām, publiskajiem un privātajiem elektronisko sakaru tīkliem, ņem vērā minētajos saskaņotajos projektos noteiktās prasības. 

VI. Radiofrekvences piešķīruma lietošanas atļaujas ierobežojumi

45. Radiofrekvences piešķīruma lietošanas atļaujas turētājam (turpmāk — atļaujas turētājs) var noteikt attiecīgās radioiekārtas darbības laika, teritorijas un radiofrekvences piešķīruma lietošanas ierobežojumus, lai:

45.1. nodrošinātu valsts aizsardzības un drošības intereses;

45.2. novērstu kaitīgus radiotraucējumus citu radioiekārtu darbībai;

45.3. atbrīvotu radiofrekvenču joslas citiem radiosakaru veidiem vai radiosakaru sistēmām, kuru ieviešana ir paredzēta nacionālajā radiofrekvenču plānā;

45.4. nodrošinātu ārvalstu augstāko amatpersonu delegāciju vizītes Latvijā.

46. Par šo noteikumu 45.punktā minētajiem ierobežojumiem direkcija rakstiski paziņo atļaujas turētājam. Atļaujas turētāja pienākums ir nodrošināt direkcijas paziņojumā minēto prasību izpildi.

47. Par šo noteikumu 45.3.apakšpunktā minēto ierobežojumu direkcija rakstiski paziņo atļaujas turētājam vismaz divus gadus pirms paredzētās radiofrekvenču joslas atbrīvošanas.

48. Paziņojumu par šo noteikumu 45.3.apakšpunktā minēto ierobežojumu direkcija nosūta arī šo noteikumu 15. un 16.punktā minētajām attiecīgajām iestādēm.

49. Direkcijas lēmumus privātpersonas var apstrīdēt Satiksmes ministrijā administratīvo procesu regulējošos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, bet valsts pārvaldes iestādes — saskaņā ar normatīvajiem aktiem par valsts pārvaldi. 

VII. Noslēguma jautājums

50. Radiofrekvences piešķīruma lietošanas atļaujas, kuras direkcija izsniegusi līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai, ir derīgas līdz tajās norādītā derīguma termiņa beigām.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Satiksmes ministrs K.Peters

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2006.gada 10.jūniju.

 

 

1.pielikums

Ministru kabineta

2006.gada 6.jūnija noteikumiem Nr.453

Informācija, kas pievienojama uzstādīšanas atļaujas pieprasījumam

Lai saņemtu uzstādīšanas atļauju, Elektronisko sakaru direkcijā iesniedz pieprasījumu, kurā iekļauj vai kuram pievieno šādu informāciju:

1. Fiziska persona:

1.1. norāda vārdu, uzvārdu, personas kodu, deklarēto dzīvesvietas un korespondences saņemšanas adresi, tālruņa numuru, faksa numuru, e-pasta adresi, norēķinu rekvizītus;

1.2. uzrāda pasi vai citu personu apliecinošu dokumentu;

1.3. iesniedz pilnvaru (ja ar atļaujas saņemšanu saistītos jautājumus kārto pilnvarotā persona).

2. Komersants vai valsts pārvaldes iestāde:

2.1. iesniedz komercsabiedrības reģistrācijas apliecības kopiju vai norāda valsts pārvaldes iestādes darbību reglamentējošo normatīvo aktu;

2.2. iesniedz pievienotās vērtības nodokļa maksātāja reģistrācijas apliecības kopiju vai apliecina, ka komersants vai valsts pārvaldes iestāde nav pievienotās vērtības nodokļa maksātājs;

2.3. norāda paraksttiesīgās personas (vadītāja) amatu, vārdu, uzvārdu;

2.4. norāda atrašanās vietas adresi, tālruņa numuru, faksa numuru, e-pasta adresi, norēķinu rekvizītus;

2.5. iesniedz rīkojuma norakstu vai citu dokumentu par amatpersonu, kura ir atbildīga par radioiekārtas izmantošanu;

2.6. iesniedz pilnvaru (ja ar atļaujas saņemšanu saistītos jautājumus kārto pilnvarotā persona).

3. Atkarībā no paredzētā radioiekārtas izmantošanas veida iesniedz atbilstošu papildu informāciju:

3.1. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmuma kopiju par radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību piešķiršanu komercdarbībai elektronisko sakaru nozarē;

3.2. Nacionālās radio un televīzijas padomes lēmuma kopiju par apraides tiesību piešķiršanu televīzijas vai skaņas apraidei;

3.3. Civilās aviācijas administrācijas izsniegtas gaisa kuģa reģistrācijas apliecības kopiju;

3.4. Latvijas Kuģu reģistra izdotu izziņu vai apliecinājumu par kuģa reģistrāciju;

3.5. Starptautiskajā telekomunikāciju savienībā reģistrētas starptautiskas norēķinu organizācijas rakstisku piekrišanu (ja paredzēts izmantot tās pakalpojumus);

3.6. citu informāciju, kas raksturo un pamato radiofrekvenču spektra izmantošanu konkrētajā gadījumā.

4. Ārvalstu diplomātiskās un konsulārās pārstāvniecības norāda tikai kontaktpersonu un tās datus.

5. Pieprasījumā nepārprotami identificē radioiekārtas veidu, tipu, modeli, komplektāciju un izgatavotāju, kā arī norāda:

5.1. vēlamo vai plānoto frekvenci un joslas platumu;

5.2. radiosakaru sistēmu, kādā darbosies radioiekārta;

5.3. datus par radioiekārtas un tās antenas uzstādīšanas vietu;

5.4. tehniskos parametrus, kas raksturo pārraidāmo radiosignālu, tā intensitāti un attiecīgo radioiekārtu;

5.5. plānoto radioiekārtas uzstādīšanas datumu.

6. Pēc Elektronisko sakaru direkcijas pieprasījuma iesniedz attiecīgās radioiekārtas atbilstības apliecinājumu, kuru saskaņā ar normatīvajiem aktiem par atbilstības novērtēšanu izdevis radioiekārtas izgatavotājs, tā pilnvarotais pārstāvis vai persona, kas ir atbildīga par radioiekārtas izplatīšanu Latvijā.

7. Pieprasījumā sniegto datu patiesumu ar parakstu apliecina paraksttiesīga vai attiecīgi pilnvarota persona.

8. Ja persona nav iesniegusi šī pielikuma 2.1., 2.2., 3.1., 3.2., 3.3. un 3.4.apakšpunktā minēto informāciju, Elektronisko sakaru direkcija ir tiesīga iegūt šo informāciju administratīvo procesu regulējošos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

Satiksmes ministrs K.Peters

 

 

2.pielikums

Ministru kabineta

2006.gada 6.jūnija noteikumiem Nr.453

Informācija, kas pievienojama īstermiņa atļaujas pieprasījumam

Lai saņemtu īstermiņa atļauju, Elektronisko sakaru direkcijā iesniedz pieprasījumu, kurā iekļauj vai kuram pievieno šādu informāciju:

1. Fiziska persona:

1.1. norāda vārdu, uzvārdu, personas kodu, dzīvesvietas un korespondences saņemšanas adresi, tālruņa numuru, faksa numuru, e-pasta adresi, norēķinu rekvizītus;

1.2. uzrāda pasi vai citu personu apliecinošu dokumentu;

1.3. iesniedz pilnvaru (ja ar atļaujas saņemšanu saistītos jautājumus kārto pilnvarotā persona).

2. Komersants vai valsts pārvaldes iestāde:

2.1. norāda komercsabiedrības nosaukumu un reģistrācijas numuru vai valsts pārvaldes iestādes nosaukumu un darbību reglamentējošo normatīvo aktu;

2.2. iesniedz pievienotās vērtības nodokļa maksātāja reģistrācijas apliecības kopiju vai apliecina, ka komersants vai valsts pārvaldes iestāde nav pievienotās vērtības nodokļa maksātājs. Nerezidenti šo informāciju neiesniedz;

2.3. norāda atrašanās vietas adresi, tālruņa numuru, faksa numuru, e-pasta adresi, norēķinu rekvizītus;

2.4. norāda kontaktpersonas datus;

2.5. iesniedz pilnvaru (ja ar atļaujas saņemšanu saistītos jautājumus kārto pilnvarotā persona).

3. Iesniedz informāciju, kas raksturo un pamato radiofrekvenču spektra izmantošanas mērķi konkrētajā gadījumā.

4. Pieprasījumā nepārprotami identificē radioiekārtas veidu, tipu, modeli un ražotāju un norāda:

4.1. vēlamo vai plānoto frekvenci un joslas platumu;

4.2. radiosakaru sistēmu, kādā darbosies radioiekārta;

4.3. datus par radioiekārtas un tās antenas uzstādīšanas vietu;

4.4. tehniskos parametrus, kas raksturo pārraidāmo radiosignālu, tā intensitāti un attiecīgo radioiekārtu;

4.5. radioiekārtas darbības sākuma un beigu datumu.

5. Pieprasījumā sniegto datu patiesumu ar parakstu apliecina paraksttiesīga vai attiecīgi pilnvarota persona.

6. Ja persona nav iesniegusi šī pielikuma 2.2.apakšpunktā minēto informāciju, Elektronisko sakaru direkcija ir tiesīga iegūt šo informāciju administratīvo procesu regulējošos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

Satiksmes ministrs K.Peters

 

 

3.pielikums

Ministru kabineta

2006.gada 6.jūnija noteikumiem Nr.453

Lietošanas atļaujas pieprasījums

02.JPG (57231 bytes)

Satiksmes ministrs K.Peters

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!