• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Irānas attiecību padziļināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.06.2006., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/137155

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2006.gada 7.jūnija sēdē

Vēl šajā numurā

09.06.2006., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Irānas attiecību padziļināšanu

 

Trešdien, 7.jūnijā, Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle tikās ar Irānas vēstniecības pirmo sekretāru Mohammedu Džavadu Šariati.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar pašreizējo situāciju Irānā saistībā ar kodolprogrammas attīstību.

Irānas vēstniecības pirmais sekretārs M.Šariati nodeva ielūgumu Ārlietu komisijai ar delegāciju oficiālā vizītē apmeklēt Irānas parlamentu. Viņš pauda viedokli, ka kontaktu aktivizēšana veicinātu sadarbību un viedokļu apmaiņu politiski svarīgos jautājumos, uzsverot sadarbības iespējas starp abām valstīm gan starptautisko organizāciju ietvaros, gan kultūras, ekonomikas, tranzīta un enerģētikas jomā. Arī Ārlietu komisijas priekšsēdētāja V.Paegle iezīmēja plašās sadarbības iespējas un uzsvēra Irānas kā tranzītvalsts nozīmi.

Puses pārrunāja sešu pasaules lielvalstu iesniegto priekšlikumu svarīgumu kodolkrīzes risināšanai un drošības nodrošināšanai, kas piedāvā jaunu daudzpusēju sarunu uzsākšanu. Irānas vēstniecības pārstāvis informēja, ka pašreiz notiek sarunas par izteiktajiem priekšlikumiem un iespējams, ka risinājums jau tiks rasts jūnija beigās. Viņa valsts aicina ES saprast, ka Irāna ir miermīlīga valsts, kas neapdraud pasaules drošību. V.Paegle pauda atzinību par pozitīva dialoga uzsākšanu un atzīmēja, ka Latvija atbalsta pārdomātu un saskaņotu turpmāko darbību ar ES.

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!