• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas darbību nabadzības mazināšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.06.2006., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/137156

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Irānas attiecību padziļināšanu

Vēl šajā numurā

09.06.2006., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas darbību nabadzības mazināšanai

000.JPG (9484 bytes)

Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

 

Ceturtdien, 8.jūnijā, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti un Vides apakškomisijas priekšsēdētājs Arvīds Ulme tikās ar Apvienoto Nāciju Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas ģenerāldirektoru Žaku Djufu (attēlā), kurš Latvijā ieradies, lai piedalītos ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas 25.Eiropas reģionālajā konferencē.

Apvienoto Nāciju Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas ģenerāldirektors informēja par organizācijas darbību un uzsvēra, ka viens no galvenajiem mērķiem ir nabadzības mazināšana, attīstot lauksaimniecību. Tiek meklēti arī veidi, kā cīnīties pret putnu gripu. “Svarīgi rast risinājumu lauksaimnieciskās ražošanas rezultātu uzlabošanai un pasaules iedzīvotāju nodrošināšanai ar veselīgu un drošu pārtiku,” norādīja ģenerāldirektors. Viņš atzīmēja ciešo sadarbību ar starptautiskajām organizācijām lauksaimniecības politikas attīstībā.

Vides apakškomisijas priekšsēdētājs A.Ulme interesējās par subsīdiju politiku un ekoloģiski tīru produktu ražošanu. Ž.Djufs pauda viedokli, ka būtu svarīgi garantēt drošas un cilvēkiem veselīgas pārtikas ražošanu, nepārkāpjot vides aizsardzības prasības.

Sarunas noslēgumā pārrunāti jautājumi, kas skar ģenētiski modificētu pārtiku. Ž.Djufs pastāstīja, ka ir izveidota komisija, kas risina ar produktu marķēšanu, eksperimentēšanu saistītus jautājumus, tomēr katra valsts piemēro savus likumus.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!