• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par projekta "Aizvestie. 1949.gada 25. marts" īstenošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.06.2006., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/137157

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piedaloties Baltijas jūras valstu padomes premjerministru sanāksmē Reikjavīkā 7. - 8.jūnijā

Vēl šajā numurā

09.06.2006., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par projekta “Aizvestie. 1949.gada 25. marts” īstenošanu

Ceturtdien, 8.jūnijā, notika kārtējā PSRS totalitārā komunistiskā okupācijas režīma upuru skaita un masu kapu vietu noteikšanai, informācijas par represijām un masveida deportācijām apkopošanai un Latvijas valstij un tās iedzīvotājiem nodarīto zaudējumu aprēķināšanai komisijas sēde, kurā komisijas locekļi bija pulcējušies Latvijas Valsts arhīvā, lai uzklausītu informāciju par arhīva darbinieku paveikto 2006.gada pirmajā pusgadā.

Latvijas Valsts arhīva direktore Daina Kļaviņa uzsvēra, ka šobrīd ir jūtams valsts atbalsts aktīvam pētniecības darbam, jo ar komisiju gada sākumā tika noslēgts līgums par projekta “Par 1945.gada 25.marta un citu gadu (no 1945.gada līdz 1953.gadam) Latvijas iedzīvotāju deportācijas materiālu izpēti, apstrādi, datu bāzes izveidi un grāmatas “Aizvestie” otrās daļas sagatavošanu” realizēšanu. Atbalstu šim projektam sniegusi arī Kultūras ministrija. Kā norādīja D.Kļaviņa, papildus minētajam finansējumam arhīvs ir izstrādājis vairākus darba projektus, kuru īstenošanai šobrīd tiek meklētas papildu finansēšanas iespējas gan Latvijā, gan ES. Latvijas Valsts arhīva darbinieki iepazīstināja ar paveikto 2006.gada pirmajā pusgadā projekta “Aizvestie. 1949.gada 25.marts” realizēšanā. Tika sniegta informācija par projekta organizatoriskajiem, finanšu jautājumiem, datu bāzes sagatavošanu un datu ievades gaitu, kā arī ar datu analīzes veidiem un bāzē ietvertās informācijas meklēšanas iespējām.

Latvijas Valsts arhīva darbinieki prezentēja jauno virtuālo izstādi “Aizvestie. 1941.gada 14.jūnijs”, kas balstīta uz grāmatā “Aizvestie. 1941.gada 14.jūnijs” ietverto informāciju. Virtuālā izstāde iepazīstinās interesentus ne tikai ar vēsturisko informāciju par deportācijas norisi, bet, izmantojot datu bāzi, būs iespēja gūt informāciju par deportācijās cietušajām personām. Pieminot 65. gadskārtu kopš 1941.gada 14.jūnija deportācijām, jaunā virtuālā izstāde publiski būs pieejama 2006.gada 14.jūnijā Latvijas Valsts arhīva mājaslapā www.lvarhivs.gov.lv.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!