• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropu kā pasaules centru - ar latvieša skatījumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.06.2006., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/137160

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par padomju totalitārisma izpēti - plašā, starptautiskā tvērumā

Vēl šajā numurā

09.06.2006., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropu kā pasaules centru – ar latvieša skatījumu

Trešdien, 7.jūnijā, Eiropas Parlamenta deputāts Georgs Andrejevs kopā ar veselības nozares ekspertiem piedalījās ceturtajā pasaules investīciju konferencē “Veidojot Eiropu kā pasaules centru”, kurā uzstājās ar runu par inovāciju un investīciju nepieciešamību veselības aprūpē, par trūkumiem veselības aprūpes nozarē Eiropas Savienībā kopumā un par iespējām uzlabot situāciju, lai padarītu Eiropas veselības aprūpes jomu pievilcīgāku starptautiskajiem investoriem.

Konference norisinājās no 6.līdz 8.jūnijam Francijas pilsētā Labolā, un tās galvenās tēmas bija starptautisko investīciju plūsma, starptautisko investoru vajadzību izprašana un ekonomikas un sociālās politikas saliedēšanas modelis. Sīkāk tika diskutēts par Eiropas nākotnei tik svarīgajiem enerģijas, infrastruktūras izaugsmes un 21.gadsimta sociālā modeļa jautājumiem. Konferences mērķis – identificēt šo nozaru panākumus un trūkumus, lai, tos uzlabojot, Eiropa varētu kļūt par nozīmīgāko pasaules teritoriju ekonomikā, zinātnē, kultūrā un politikā. Konferencē piedalījās vairāk nekā 700 politiskās un biznesa arēnas vadītāji no visas pasaules.

Eiropas Parlamenta deputāts Georgs Andrejevs kopā ar veselības nozares pārstāvjiem no citām dalībvalstīm piedalījās vienā no darba grupām, kas apsprieda sasniegumus Lisabonas stratēģijas mērķu īstenošanai un kurā pamatīgāk diskutēts par inovāciju nepieciešamību veselības aprūpes nozarē un sociālās politikas izmaksām.

Savā runā G.Andrejevs uzsvēra: “Jebkādi uzlabojumi un ieguldījumi veselības aprūpes nozarē ir ieguldījums labākai dzīves kvalitātei kopumā. Taču, lai to panāktu, Eiropas Savienībai ir jāpārvar vairāki izaicinājumi un, pirmkārt, jāuzlabo un jāpiešķir vairāk līdzekļu pētījumiem veselības aprūpes nozarē, kas šobrīd saskaras ar arvien jauniem izaicinājumiem un slimībām; otrkārt, jāsamazina ekonomiskā nevienlīdzība dažādās dalībvalstīs sniegto pakalpojumu pieejamībā un kvalitātē; treškārt, jārēķinās ar sabiedrības novecošanos un tā radīto arvien pieaugošo slogu sociālajam budžetam; neveselīgs dzīvesveids, samazinātas fiziskās aktivitātes, smēķēšana un alkoholisms kalpo par cēloni dažādām slimībām. Tas viss pierāda nepieciešamību palielināt izdevumus veselības aprūpes nozarei un pievērst tai arvien lielāku uzmanību ES darba kārtībā. Lai tiktu galā ar visiem izaicinājumiem, risinājums ir skaidrs – jāuzlabo sabiedrības informētība, jāuzlabo slimību diagnostika un jāuzlabo kontrole pār galvenajiem veselības rādītājiem visās dalībvalstīs.”

Gundars Romanovskis, EP deputāta G.Andrejeva biroja vadītājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!