• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrs, tiekoties ar Eiropas Komisijas lauksaimniecības un lauku attīstības komisāri. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.06.2006., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/137162

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

09.06.2006., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrs, tiekoties ar Eiropas Komisijas lauksaimniecības un lauku attīstības komisāri

12.JPG (7999 bytes)
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze ceturtdien, 8.jūnijā, tikās ar Eiropas Komisijas lauksaimniecības un lauku attīstības komisāri Mariannu Fišeri-Bēlu (attēlā), kura Latvijā ieradusies, lai piedalītos ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas (FAO) 25. Eiropas reģionālajā konferencē.

ES komisāre tikās arī ar Latvijas lauksaimnieku organizāciju pārstāvjiem un atbildēja uz jautājumiem par tiešmaksājumiem lauksaimniekiem, prioritārajām nozarēm nākamajā programmēšanas periodā no 2007. līdz 2013.gadam, kopējās lauksaimniecības politikas reformas pamatprincipiem, bioenerģijas ražošanu, bioloģiskās lauksaimniecības attīstību un citām aktualitātēm nozarē.

Sarunās lauksaimnieki pauda satraukumu, ka Latvijas lauksaimnieku saņemtais atbalsts ir zemāks nekā citās dalībvalstīs, kas padziļina plaisu konkurētspējā ar citām ES dalībvalstīm. Komisāre piekrita, ka ir nepieciešams veicināt konkurētspēju. M.Fišere-Bēla kā būtisku ieguldījumu turpmākā lauku attīstībā akcentēja izglītību un zemnieku apmācību. Tālab, lai veicinātu vienlīdzīgas konkurences iespējas starp vecajām un jaunajām dalībvalstīm, ir jāatbalsta lauku konsultāciju sistēmas, lai informētu zemniekus par jaunākajiem produkcijas ražošanas principiem un tehnoloģijām. “Viena no izvirzītajām prioritātēm lauku attīstībā, kas jāatbalsta, ir alternatīvi lauksaimnieku ienākumu gūšanas veidi. Lauksaimniekiem ir jāspēj pielāgoties patērētāju vajadzībām,” uzsvēra M.Fišere-Bēla. Kā norādīja komisāre, liela nozīme ir arī lauku attīstības nacionālo programmu izstrādē, ko ES ir gatava atbalstīt. Diskutējot par tiešmaksājumu administrēšanas sistēmu, puses bija vienisprātis, ka nepieciešams pēc iespējas vienkāršot maksājumu administrēšanas sistēmu, kā arī tās izmaksas. M.Fišere-Bēla akcentēja, ka tiešie maksājumi labvēlīgi ietekmē lauksaimniecības attīstību. Tie veicina ne tikai lauksaimniecisko darbību un ražošanu, bet arī lauku sakopšanu un to uzturēšanu atbilstoši labas saimniekošanas prakses nosacījumiem.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!