• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar VFR Hesenes zemes Ministru prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.06.2006., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/137312

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

13.06.2006., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar VFR Hesenes zemes Ministru prezidentu

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 9.jūnijā Frankfurtē tikās ar Vācijas Hesenes federālās zemes Ministru prezidentu Rolandu Kohu (Roland Koch) un apspriedās par Eiropas konkurētspējas izaicinājumiem globālajā pasaulē, kā arī transatlantiskās sadarbības nozīmību. Vaira Vīķe-Freiberga un Rolands Kohs uzsvēra, ka Eiropu un Ziemeļameriku saista plaša sadarbība gan drošības jautājumos, gan izglītībā un uzņēmējdarbībā un šie sakari ir jāturpina un jāpaplašina, jo mūsdienu globālajā pasaulē transatlantiskā saikne ir un būs nozīmīgs drošības, stabilitātes un attīstības garants.

Abas puses apspriedās par Latvijas attīstības jautājumiem, kā arī par Hesenes federālo zemi un tās aktualitātēm, uzņemot daudzus augstus viesus pašreizējā pasaules futbola čempionātā.

Pārrunājot Eiropas konkurētspējas tematiku, Vaira Vīķe-Freiberga un Hesenes zemes premjerministrs Rolands Kohs uzsvēra, ka īpaši liela uzmanība ir jāpievērš augstākās izglītības kvalitātei un tehniskajai izglītībai, lai Eiropa arī turpmāk spētu sacensties ar citiem pasaules reģioniem un kontinentiem.

Latvijas prezidente, stāstot par valsts pašreizējo ekonomisko izaugsmi, ļoti atzinīgi novērtēja tos lielos, vidējos un mazos uzņēmumus, kas rūpējas par savu darbinieku profesionālo apmācību un palīdz novērst bezdarbu, kā arī rod veidus, kā ļaut cilvēkiem pārkvalificēties jaunā profesijā. Viņa atzīmēja, ka tas ir valstiski ļoti svarīgs darbs, jo cilvēki, it īpaši Latvijas reģionos, rod jaunu ticību nākotnei un gūst lielāku pašapziņu un ienākumus.

Sarunā kā nozīmīga tika uzsvērta cīņa pret ekstrēmismu un aizspriedumiem Eiropā. Abas puses bija vienisprātis, ka gan vispārējā izglītībā, gan valstiskā līmenī jāturpina novērst cēloņus, kas veicina aizspriedumu veidošanos un ekstrēmismu sabiedrībā. Apspriesti arī citi starptautiskās dienaskārtības jautājumi.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!