• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apspriežot Latvijas un Horvātijas daudzpusējās attiecības. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.06.2006., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/137316

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas turpmāku sadarbību

Vēl šajā numurā

13.06.2006., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apspriežot Latvijas un Horvātijas daudzpusējās attiecības

Pirmdien, 12.jūnijā, Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Oskars Kastēns un komisijas deputāti tikās ar Horvātijas Republikas parlamenta Eiropas integrācijas komisijas priekšsēdētāju Nevenu Mimicu (Neven Mimica) un komisijas pārstāvjiem.

Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs O.Kastēns sveica Horvātijas parlamentāriešus Saeimā un atzina, ka abām valstīm ir izveidojušās intensīvas un draudzīgas attiecības, ko apliecina augsta līmeņa amatpersonu vizītes, kā arī dalība un kopīgs darbs starptautiskajās konferencēs un forumos. O.Kastēns vēlreiz apliecināja Latvijas atbalstu un gatavību dalīties savā pieredzē Horvātijai ceļā uz Eiropas Savienību (ES) un NATO.

Horvātijas parlamenta radniecīgās komisijas priekšsēdētājs N.Mimica pateicās par viesmīlīgo uzņemšanu mūsu parlamentā un pastāstīja, ka vizītes mērķis ir politiskā dialoga padziļināšana, pieredzes gūšana eirointegrācijas procesā un parlamentārās sadarbības aktivizēšana. Viņš augstu novērtēja un pateicās Latvijai par sniegto atbalstu, palīdzību un pieredzi Horvātijai vēlmē iekļauties starptautiskajās organizācijās, īpaši ES.

Tikšanās laikā runāts par abu valstu ekonomiskajiem un sociālajiem rādītājiem, par ES struktūrfondu un Kohēzijas fonda izmantošanas iespējām, kā arī par svarīgākajām aktualitātēm ES un pasaulē.

Puses sprieda arī par situāciju Horvātijā pēc 1995.gada – bruņotā konflikta beigām – un ar to saistītajām problēmām, tostarp bēgļu atgriešanās jautājumu, bezdarba pieaugumu un īpašuma atdošanu bijušajiem īpašniekiem.

Sarunas noslēgumā puses bija vienisprātis, ka Latvijas un Horvātijas attiecības vērtējamas kā ļoti labas un nākotnē vēl intensificējamas, īpaši tirdzniecības un ekonomiskajā jomā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!