• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par reģionālo un pārrobežu sadarbību Ziemeļu dimensijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.06.2006., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/137317

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar ES informācijas un mediju komisāri

Vēl šajā numurā

13.06.2006., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par reģionālo un pārrobežu sadarbību Ziemeļu dimensijā

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 9.jūnijā Tallinā konferencē “Atjaunotā Ziemeļu dimensija: līdzeklis reģionālās un pārrobežu sadarbības veicināšanai” uzsvēra, ka valstis vēsturiski ir izveidojušas robežas, lai noteiktu savu teritoriju, taču mūsdienās robežas vairs nav šķēršļi, bet tās viegli var tikt pārveidotas no barjerām par tiltiem. Pārrobežu sadarbība dod iespēju mācīties un iegūt jaunu pieredzi no citiem reģioniem.

Ārlietu ministrs norādīja, ka Latvija ir atbalstījusi Ziemeļu dimensiju kopš tās neatkarības atjaunošanas. Pārrobežu sadarbība ir viens no galvenajiem instrumentiem, lai sasniegtu kopīgos mērķus arī Ziemeļu dimensijas ietvaros. Artis Pabriks uzsvēra, ka vietējām pašvaldībām ir būtiska loma pārrobežu sadarbības veicināšanā. Kā piemēru viņš minēja Latvijas pašvaldību ciešo sadarbību ar Igaunijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Krievijas vietējām varām. “Dažreiz divu kaimiņu pašvaldību skolu direktoriem ir daudz vieglāk atrast kopīgas intereses nekā divu valstu ierēdņiem galvaspilsētās. Un tomēr ir svarīgi, lai arī amatpersonas rastu kopīgu valodu,” teica ārlietu ministrs. Artis Pabriks norādīja, ka Latvija ir īpaši ieinteresēta reģionālajā sadarbībā, kas uzlabotu robežšķērsošanas un muitas procedūras, veicinātu vides aizsardzību Baltijas jūrā, kā arī paplašinātu sadarbību izglītībā un zinātnē, jo izglītība ir reģiona attīstības pamats.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!