• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas turpmāku sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.06.2006., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/137318

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Īrijas sadarbību lauksaimniecības novadā

Vēl šajā numurā

13.06.2006., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas turpmāku sadarbību

Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze 9.jūnijā tikās ar ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas (FAO) ģenerāldirektoru Žaku Djufu (Jacques Diouf) un pārrunāja galvenos secinājumus, kas iegūti FAO 25. Eiropas reģionālās konferences laikā.

“Esam gandarīti, ka Latvija, kurai pirms dažiem gadiem bija nepieciešama starptautisku organizāciju palīdzība, ir kļuvusi par valsti, kas spēj palīdzēt arī citiem. Mēs ne tikai saņemam atbalstu, bet varam atbalstīt arī citas valstis pieredzes un zināšanu apmaiņā, kā arī turpmāk iesaistīties dažādos FAO pasākumos, izstrādājot projektus,” sarunu laikā akcentēja M.Roze. Būtiski, ka arī ar Latviju vēsturiski saistītām valstīm, kā, piemēram, Moldovai un Gruzijai, ir dota iespēja Rīgā piedalīties starptautiski nozīmīgās diskusijās un sadarboties ar dalībvalstīm pārtikas drošības sistēmu attīstīšanā.

Arī Ž.Djufs sarunas laikā uzsvēra, ka pārtikas drošības un aizsardzības attīstīšana patlaban ir viena no FAO izvirzītajām prioritātēm. Īpaša uzmanība jāpievērš pārtikas kvalitātei un nekaitīgumam, jo “šobrīd viena no būtiskākajām problēmām pasaulē ir infekcijas slimības, kas rodas no nedrošas pārtikas lietošanas uzturā,” uzsvēra Ž.Djufs. Viņš arī pievērsa zemkopības ministra uzmanību ūdens un dzeramā ūdens kvalitātes un aizsardzības nozīmei, kā arī pieminēja daudzu valstu zemos ienākumus un nabadzību.

Sarunu noslēgumā amatpersonas vienojās, ka šobrīd FAO ir nepieciešama valstu aktīva iesaistīšanās un atklātas diskusijas starptautiskā līmenī, lai apzinātu un rastu risinājumus pasaules problēmām. Tāpat FAO ģenerāldirektors izteica atzinību par FAO 25. Eiropas reģionālās konferences organizēšanu Latvijā, kas pierāda valsts spējas un labas perspektīvas turpināt veiksmīgu sadarbību.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!