• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar ES informācijas un mediju komisāri. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.06.2006., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/137321

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Šveices Konfederācijas prezidentu

Vēl šajā numurā

13.06.2006., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar ES informācijas un mediju komisāri

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un Imants Freibergs pirmdien, 12.jūnijā, pēc runas konferencē par Informācijas un komunikācijas tehnoloģijām viesnīcā “Latvija” tikās ar Eiropas Komisijas komisāri informātikas un mediju jomā Vivjēnu Redingu (Vivien Reding).

Abas puses pārrunāja veidus, kā mazināt tā dēvēto digitālo plaisu Latvijā un paplašināt informācijas tehnoloģiju sniegtās iespējas Latvijas iedzīvotājiem dažādos valsts reģionos. Komisāre informēja, ka ar ES konkurētspējas un lauksaimniecības programmu starpniecībā Latvijai būs pieejami resursi, kas palīdzēs valstij šīs problēmas risināšanā.

I.Freibergs informēja par Latvijas projektiem skolu datorizācijā un skolotāju apmācībā, kā arī par plašākas sabiedrības izglītošanas programmām, kas vērstas uz to, lai pēc iespējas vairāk cilvēku prastu apieties ar interneta sniegtajām iespējām savas sadzīves un darba vajadzībām.

Pārrunāts arī jautājums par informācijas tehnoloģiju lietojumu Latvijas uzņēmumos, izsakot cerību, ka līdz ar interneta pieejas pilnīgu nodrošinājumu valstī varētu uzlaboties arī uzņēmumu vēlme un iespējas savā darbībā plašāk izmantot informācijas tehnoloģiju sniegtās iespējas.

Daudz vērības sarunā tika veltīts naida kurināšanas un citu noziegumu apkarošanai internetā, kā arī ES valstu atbildīgo institūciju koordinācijai šā mērķa panākšanai.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!