• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Šveices Konfederācijas prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.06.2006., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/137322

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar VFR Hesenes zemes Ministru prezidentu

Vēl šajā numurā

13.06.2006., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Šveices Konfederācijas prezidentu

01.JPG (10389 bytes)
Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 12.jūnijā, tikās ar Šveices prezidentu Moricu Loienbergeru
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pirmdien, 12.jūnijā, pēc runas konferencē par informācijas un komunikācijas tehnoloģijām, viesnīcā “Latvija” tikās ar Šveices prezidentu Moricu Loienbergeru (Moritz Leuenberger) un apmainījās viedokļiem par informācijas tehnoloģiju iesaisti iedzīvotāju sadzīvē un informācijas sabiedrības jautājumiem abās valstīs.

Abi prezidenti, kuri jau vairākkārt tikušies, uzsvēra, ka viens no izaicinājumiem harmonisku un konkurētspējīgu sabiedrību funkcionēšanā ir informācijas tehnoloģiju pieejamība vecākās paaudzes iedzīvotājiem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Neviens nedrīkst būt izstumts no ērtas un mūsdienīgas sadzīves un darba apstākļiem, katram ir jārod savs pieejamības veids, bija pārliecināta V.Vīķe-Freiberga.

M.Loienbergers atzinīgi novērtēja starptautiskās informācijas un komunikācijas tehnoloģiju konferences rīkošanu Rīgā, kurā uzklausot dažādu valstu un institūciju pieredzi, tiek meklētas atbildes uz būtiskiem globalizētas tehnoloģiju pasaules jautājumiem.

Stāstot par Šveices pieredzi, abi prezidenti pievērsa uzmanību e-balsošanas sistēmai vēlēšanās, kas sekmīgi darbojas šajā valstī un paver plašākas pilsoņu balsošanas iespējas.

Tika apspriesti arī aktuālākie Eiropas jautājumi – Šveices sadarbība ar ES, tās palīdzība jaunajām ES dalībvalstīm, kā arī Šveices atbalsts tālākam ES paplašināšanās procesam. Prezidenti pārrunāja tālākos plānus, kas saistīti ar Eiropas dzīveslīmeņa izlīdzināšanos starp dažādiem reģioniem, kā arī par brīvu darbaspēka kustību.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!