• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2005. gada 25. maija likums "Grozījumi Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.06.2006., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/137390

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījumi Būvniecības likumā

Vēl šajā numurā

14.06.2006., Nr. 92

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: likums

Pieņemts: 25.05.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā

 

Izdarīt Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 2002, 12.nr.; 2004, 11.nr.; 2005, 8.nr.) šādus grozījumus:

1. 3.panta pirmajā daļā:

izteikt 3.punktu šādā redakcijā:

“3) pasākumi konkurētspējas paaugstināšanai, jo īpaši pasākumi sociālo un funkcionālo prasmju pilnveidei un psiholoģiskā atbalsta pasākumi, pasākumi darba tirgum nepieciešamo pamatprasmju un iemaņu, kā arī darba meklēšanas metožu apguvei, neformālās izglītības ieguvei, tai skaitā valsts valodas apguvei un tālākizglītības izvēlei, nodarbinātības pasākumi vasaras brīvlaikā personām, kuras iegūst izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs, kā arī citi pasākumi, kas veicina bezdarbnieku un darba meklētāju konkurētspēju darba tirgū;”;

aizstāt 4.punktā vārdus “divu mēnešu laikā” ar vārdiem “sešu mēnešu laikā”.

2. Papildināt 4.panta trešo daļu ar vārdiem “un kārtību, kādā piešķirama stipendija neformālās izglītības ieguves laikā, kā arī stipendijas apmēru”.

3. Aizstāt 7.panta ceturtajā daļā vārdus “no nodarbinātības speciālā budžeta” ar vārdiem “no valsts pamatbudžeta”.

4. Izteikt 9.panta otro un trešo daļu šādā redakcijā:

“(2) Aktīvos nodarbinātības pasākumus finansē, kā arī stipendiju un īres un transporta izdevumus bezdarbnieka profesionālās apmācības, pārkvalifikācijas un kvalifikācijas paaugstināšanas laikā un stipendiju neformālās izglītības ieguves laikā apmaksā no valsts pamatbudžeta un no nodarbinātības speciālā budžeta.

(3) Bezdarba samazināšanas preventīvos pasākumus finansē no valsts pamatbudžeta.”

5. Papildināt 10.pantu ar trešo daļu šādā redakcijā:

“(3) Ja personai reģistrēšanās dienā ir pārejoša darbnespēja, Nodarbinātības valsts aģentūra bezdarbnieka statusu šai personai piešķir pēc pārejošas darbnespējas izbeigšanās.”

6. Izslēgt 12.panta pirmās daļas 9.punktu.

7. 13.pantā:

izteikt 1.punktu šādā redakcijā:

“1) piedalīties individuālajā darba meklēšanas plānā paredzētajos aktīvajos nodarbinātības pasākumos, kā arī saņemt citus Nodarbinātības valsts aģentūras pakalpojumus;”;

papildināt 3.punktu ar vārdiem “un saņemt stipendiju neformālās izglītības ieguves laikā”.

8. 14.pantā:

papildināt pirmās daļas 1.punktu ar vārdiem “un pēc bezdarbnieka statusa iegūšanas nekavējoties sniegt priekšlikumus Nodarbinātības valsts aģentūrai individuālā darba meklēšanas plāna izstrādei;”;

izteikt pirmās daļas 4.punktu šādā redakcijā:

“4) piedalīties individuālajā darba meklēšanas plānā paredzētajos pasākumos;”;

aizstāt trešās daļas 5.punktā vārdus “vai citu aktīvo nodarbinātības pasākumu individuālā plānojuma līgumā noteikto pienākumu veikšanu” ar vārdiem “vai citu individuālajā darba meklēšanas plānā paredzēto pasākumu īstenošanu”.

9. Papildināt 17.pantu ar trešo daļu šādā redakcijā:

“(3) Ja citā Eiropas Savienības dalībvalstī reģistrēts komersants ir tiesīgs sniegt darbiekārtošanas pakalpojumus saskaņā ar attiecīgās Eiropas Savienības dalībvalsts normatīvajiem aktiem, minētajam komersantam ir pienākums pirms pakalpojumu sniegšanas uzsākšanas Latvijā rakstveidā par to informēt Nodarbinātības valsts aģentūru.”

10. Papildināt pārejas noteikumus ar 7. un 8.punktu šādā redakcijā:

“7. Šā likuma 4.panta trešajā daļā, 9.panta otrajā daļā un 13.panta 3.punktā izdarītie grozījumi attiecībā uz stipendiju neformālās izglītības ieguves laikā stājas spēkā 2006.gada 1.jūlijā.

8. Grozījumi šā likuma 7.panta ceturtajā daļā par Profesionālās karjeras izvēles valsts aģentūras finansēšanu no valsts pamatbudžeta un 9.panta trešajā daļā par bezdarba samazināšanas preventīvo pasākumu finansēšanu no valsts pamatbudžeta stājas spēkā 2007.gada 1.janvārī.”

Likums Saeimā pieņemts 2005.gada 25.maijā.

Valsts prezidente V.Vīķe-Freiberga

Rīgā 2006.gada 14.jūnijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!