• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Krievijas Federācijas prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.06.2006., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/137441

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs, piedaloties ES Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomē

Vēl šajā numurā

14.06.2006., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Krievijas Federācijas prezidentu

A1.JPG (12166 bytes)
Vakar, 13.jūnijā, Latvijas Ministru prezidents Aigars Kalvītis (no labās) Sanktpēterburgā tikās ar Kievijas Federācijas prezidentu Vladimiru Putinu
Foto: EPA/A.F.I.

Vakar, ieradies uz 10.Pēterburgas starptautsko ekonomikas forumu, Latvijas Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Krievijas Federācijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Sarunas sākumā A.Kalvītis un V.Putins vienprātīgi atzina, ka pēdējos gados Latvijas un Krievijas attiecības ir bijušas sarežģītas, bet, neraugoties uz to, abu valstu interesēs ir attiecību uzlabošana. Abām pusēm ir jāmeklē ceļi, kā veidot pragmatisku sadarbību, kuras pamatā ir dialogs.

Krievijas Federācijas prezidents pateicās Aigaram Kalvītim par atsaukšanos uz viņa uzaicinājumu ierasties uz 10. Pēterburgas starptautisko ekonomikas forumu un piedalīties tā darbībā.

A.Kalvītis norādīja, ka Latvija un Krievija ir kaimiņvalstis, kuras vieno kopīgs reģions un kopīgas ekonomiskās saites. Ministru prezidents atzinīgi novērtēja pēdējā laikā uzsākto dialogu, neseno konstruktīvo tikšanos ar Krievijas premjerministru Mihailu Fradkovu. Premjers ar gandarījumu atcerējās Krievijas patriarha Aleksija II vizīti Latvijā, kas bija svarīga gan Pareizticīgo baznīcai, gan kristīgai sabiedrībai kopumā.

Arī Vladimirs Putins atzinīgi novērtēja Krievijas patriarha vizīti Latvijā, par kuru dzirdējis ļoti daudzas labas atsauksmes.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis atzina, ka Latvija kā Eiropas Savienības dalībvalsts ir ieinteresēta veidot draudzīgas kaimiņattiecības ar Krieviju, uzsverot piederību vienam reģionam un kopīgos procesus. A.Kalvītis akcentēja, ka reālajā dzīvē problēmu nav, abām valstīm ir aktīvas biznesa attiecības. Premjers uzsvēra Latvijas ieinteresētību parakstīt divpusējus līgumus.

Vladimirs Putins atzīmēja, ka “nevaram atļauties aizkavēt līgumtiesiskās bāzes attīstību”, tādēļ tiks dots norādījums Krievijas valdībai aktivizēt darbu pie līgumiem, īpaši Starpvaldību komisijas līguma. Krievijas Federācijas prezidents Vladimirs Putins aicinās premjeru Mihailu Fradkovu jau tuvākajā laikā nozīmēt Starpvaldību komisijas līdzpriekšsēdētāju.

Vladimirs Putins un Aigars Kalvītis bija vienisprātis, ka abām pusēm ir jāmeklē risinājums robežlīguma jautājumam.

Sarunas noslēgumā Aigars Kalvītis nodeva sveicienu Vladimiram Putinam no Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!