• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas deputātu Ētikas kodeksa ieviešanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.2006., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/137542

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs, tiekoties ar Luksemburgas ārlietu ministru

Vēl šajā numurā

15.06.2006., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas deputātu Ētikas kodeksa ieviešanu

Otrdien, 13.jūnijā, Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas un Korupcijas, kontrabandas un organizētās noziedzības novēršanas un apkarošanas uzraudzības komisijas pārstāvji tikās ar Lielbritānijas profesoru korupcijas novēršanas un apkarošanas jautājumos Alanu Doigu (Alan Doig).

Tikšanās notika Pasaules bankas projekta “Korupcijas apkarošanā iesaistīto institūciju stiprināšana” ietvaros, kuras laikā tika diskutēts par Saeimas deputātu Ētikas kodeksa ieviešanu.

Lielbritānijas profesors korupcijas novēršanas un apkarošanas jautājumos A.Doigs sniedza nelielu pārskatu par kodeksu nozīmi, to ieviešanas un piemērošanas praksi, izvērtējot citu Eiropas valstu pieredzi. “Pastāv divu veidu kodeksi: ētikas kodekss un uzvedības kodekss. Veidojot kodeksu, ir svarīgi saprast, kuru no tiem vēlaties piemērot, jo politiķis arī ir profesija,” uzsvēra profesors. Viņš arī atzina, ka lielāka nozīme ir sabiedrības cieņai un uzticībai institūcijai kopumā, nevis atsevišķām personām. Vēl svarīga kodeksa daļa ir pārkāpumu konstatēšana un pierādīšana, sankciju piemērošanas kārtība.

Prezentācijas noslēgumā A.Doigs informēja arī par secinājumiem, izvērtējot Saeimas deputātu Ētikas kodeksā ietvertos principus, kā arī sniedza savus ieteikumus efektīvai kodeksa ieviešanai.

Klātesošie bija vienisprātis, ka būtu jātiekas ar ekspertiem, lai visiem Saeimas deputātiem skaidrotu, kāpēc kodekss ir nepieciešams, kā arī jāturpina pilnveidot Ētikas kodeksu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!