• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai valsts robeža visu labo vieno un slikto - šķir. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.2000., Nr. 460/464 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13760

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas valstu sadarbību

Vēl šajā numurā

20.12.2000., Nr. 460/464

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai valsts robeža visu labo vieno un slikto — šķir

Baltijas Ministru padomes Latvijas prezidentūras ietvaros Valsts robežsardze rīkoja Robežapsardzības komitejas sanāksmi. Vakar, 19. decembrī, tika parakstīts Baltijas Ministru padomes Robežapsardzības vecāko amatpersonu komitejas sanāksmes protokols. Pēc tam notika preses konference, kurā piedalījās Latvijas Valsts robežsardzes priekšnieks Gunārs Dāboliņš, Lietuvas Robežpolitikas departamenta galvenais komisārs Alģimants Songaila un Igaunijas Nacionālās robežsardzes pārvaldes ģenerāldirektora vietas izpildītājs Āre Evisalu.

G. Dāboliņš, kā arī Lietuvas un Igaunijas pārstāvji uzsvēra informācijas apmaiņas nozīmīgumu laikā, kad notiek gatavošanās, lai pievienotos Šengenas informācijas sistēmai.

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Tikšanās laikā runāts par šajā gadā paveikto, kā arī par nākotni, kas saistīta ar iestāšanos Eiropas Savienībā. G. Dāboliņš teica, ka viens no svarīgākajiem jautājumiem bijis par nelegālajiem imigrantiem. Tika arī izstrādāta Baltijas valstu iekšējo robežu šķērsošanas vienkāršošana, kas paredz apvienoto robežkontroles punktu izveidi uz Baltijas valstu iekšējām robežām. G. Dāboliņš uzsvēra, ka sanāksmes protokolā galvenokārt ir noteiktas prioritātes nākotnei. Latvijai tie ir divi sāpīgi punkti. Valsts robežsardze grib pārņemt savā pārziņā visu robežu, arī jūras robežu, apsargāšanu, kā arī vēlas, lai imigrācijas policija integrētos robežsardzes struktūrās.

Igaunijas pārstāvis Ā. Evisalu atzina, ka, apsekojot Latvijas robežas izbūvi, ir smēlies daudz vērtīga, ko vajadzētu ieviest arī Igaunijā.

A. Songaila, jautāts par robežas nepieciešamību starp Latviju un Lietuvu, atbildēja: kamēr mēs neesam pievienojušies Eiropas Savienībai, robeža būs, tikai tās šķērsošana Baltijas valstu pilsoņiem varētu būt atvieglota. Taču tam ir nepieciešamas finanses, jo, piemēram, robežkontroles punkts Rucavā ir fiziski par šauru, ir jāuzlabo infrastruktūra. A. Songaila atzina, ka problēmas ir ar Latvijas pilsoņu pasēm, tās viņu skeners nevar nolasīt, tādēļ ziņas ir jāmeklē datu bāzē, kas, protams, procesu paildzina. Taču viņš atzina, ka ar atbilstošu finansējumu — bet tas jau ir politisks jautājums — daudzas problēmas tiks atrisinātas.

R1.JPG (17256 BYTES)
Igaunijas Nacionālās robežsardzes pārvaldes ģenerāldirektora vietas izpildītājs Āre Evisalu

R2.JPG (16871 BYTES)
Latvijas valsts robežsardzes priekšnieks Gunārs Dāboliņš

R3.JPG (14866 BYTES)
Lietuvas Robežpolitikas departamenta galvenais komisārs Alģimants Songaila

A4.JPG (26818 BYTES)
Preses konferencē pēc līguma parakstīšanas: Igaunijas Nacionālās robežsardzes pārvaldes ģenerāldirektora vietas izpildītājs Āre Evisalu, Latvijas Valsts robežsardzes priekšnieks Gunārs Dāboliņš un Lietuvas Robežpolitikas departamenta galvenais komisārs Alģimants Songaila

Rūta Kesnere, "LV" informācijas redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!