• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs, tiekoties ar Luksemburgas ārlietu ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.2006., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/137626

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs, tiekoties ar Luksemburgas premjerministru

Vēl šajā numurā

15.06.2006., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs, tiekoties ar Luksemburgas ārlietu ministru

Ārlietu ministrs Artis Pabriks otrdien, 13.jūnijā, tikās ar Luksemburgas ārlietu ministru Žanu Aselbornu, un abas puses bija vienisprātis, ka Luksemburgas, Beļģijas un Nīderlandes valstu sadarbība var būt labs piemērs Baltijas valstu sadarbībai. Artis Pabriks norādīja, ka mazām valstīm savstarpējā sadarbība ir īpaši nozīmīga, lai panāktu savu interešu aizstāvību starptautiskajā arēnā. Latvijas ārlietu ministrs informēja Luksemburgas ārlietu ministru, ka mūsu valsts ir pieņēmusi Latvijas Nacionālo attīstības plānu, kas paredz īpašu uzmanību pievērst izglītības, komunikāciju, tehnoloģiju un infrastruktūras jomu attīstībai.

Tā kā 2015.gadā Latvija, Luksemburga un Itālija būs prezidējošās valstis Eiropas Savienībā, Artis Pabriks lūdza Luksemburgas ārlietu ministru dalīties pieredzē par praktiskiem un organizatoriskiem jautājumiem, jo Luksemburga ir bijusi Eiropas Savienības prezidējošā valsts 11 reižu.

Artis Pabriks informēja par Latvijas plāniem Eiropas kaimiņu politikas diskusijā pievērst būtisku nozīmi tādiem jautājumiem kā ES un Ukrainas turpmākās attiecības, ES iesaiste Eiropas neatrisinātajos konfliktos, kā arī Eiropas kaimiņu politikas instrumentu darbībai no 2007.gada sākuma.

Luksemburgas ārlietu ministrs Žans Aselborns uzsvēra, ka tuvākajā laikā izskatīs iespēju nozīmēt Luksemburgas vēstnieku Latvijā, lai veicinātu mūsu valstu divpusējo sadarbību. Viņš pateicās par labi organizēto vizīti Latvijā pagājušajā gadā.

Ārlietu ministri pārrunāja arī situāciju ES kaimiņvalstīs, ES ārpolitiku un enerģētikas politiku, kā arī gaidāmo NATO samitu Rīgā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!