• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par līgumu ar Pasaules banku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.2000., Nr. 460/464 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13765

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar Austriju

Vēl šajā numurā

20.12.2000., Nr. 460/464

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par līgumu ar Pasaules banku

Vakar, 19. decembrī, Finansu ministrijā tika parakstīti trīs līgumi. Finansu ministrs Gundars Bērziņš Latvijas valdības vārdā parakstīja līgumu ar Pasaules banku (PB) par aizdevuma piešķiršanu Liepājas reģiona sadzīves atkritumu apsaimniekošanas projektam. Pasaules bankas vārdā līgumu parakstīja PB Baltijas valstu un Polijas reģionālais direktors Bazils Kavaļskis. G. Bērziņš un B. Kavaļskis parakstīja arī pakārtotu līgumu par emisiju samazināšanas pirkumu starp Pasaules banku kā Oglekļa prototipa fonda pilnvaroto un Latvijas valdību. B. Kavaļskis parakstīja arī projekta ieviešanas līgumu starp PB un SIA "Liepājas RAS", ko pārstāvēja Andris Siliņš.

Finansu ministrs Gundars Bērziņš pēc līguma parakstīšanas teica:

— Man ir liels prieks par parakstītajiem līgumiem, kas noslēdz zināmu sadarbības posmu. Liepājas reģiona sadzīves atkritumu apsaimniekošanas projekta kopējās izmaksas ir 16, 97 miljoni dolāru. Tā finansēšanai paredzēts arī aizdevums no Oglekļa prototipa fonda, Zviedrijas un Kanādas valdību dāvinājumi, Ziemeļu Investīcijas bankas aizdevums, kā arī Liepājas rajona pašvaldības un pilsētas līdzekļi. Es vēlreiz gribētu izteikt savu pateicību B. Kavaļska kungam.

Bazils Kavaļskis teica, ka šis ir pēdējais viņa parakstītais līgums, atrodoties šajā amatā. Pavisam viņš esot parakstījis 19 aizdevuma līgumus, no tiem šis ir pats mazākais. "Šis ir ļoti labs projekts, jo sevī ietver arī ekoloģisko komponentu, kas ir nozīmīgs Liepājai un Baltijas jūrai kopumā. Liepājā ir veiksmīgi īstenots atkritumu pārstrādes projekts, līdz ar to PB ar lielām cerībām skatās arī uz šī projekta īstenošanu."

Rūta Kesnere, "LV" informācijas redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!