• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas skolu konkursu uzraudzības sistēmas jaunam nosaukumam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.06.2006., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/137746

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par integrētu ES informācijas sabiedrību bez šķēršļiem

Vēl šajā numurā

16.06.2006., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas skolu konkursu uzraudzības sistēmas jaunam nosaukumam

Eiropas Komisija izsludinājusi konkursu skolu jauniešiem, lai atrastu jaunu nosaukumu vides uzraudzības sistēmai GMES (Global Monitoring for Environment and Security – Vides un drošības globālā uzraudzība). GMES vāc valstu politikas veidotājiem vajadzīgos datus, piemēram, kas attiecas uz vides piesārņojumu, plūdiem, meža ugunsgrēkiem vai zemestrīcēm. Eiropas Komisija aicina jauniešus atraisīt radošo domu un atrast piemērotāku nosaukumu šai svarīgajai programmai. Ar Reģionu komitejas atbalstu oficiāli sākusies skolu konkursa pirmā kārta: daudzām skolām izsūtīts aicinājums piedalīties.

Ginters Ferhoigens, Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks, kas atbildīgs par uzņēmējdarbību un rūpniecību, teica: “Saīsinājums GMES nav piemērots šim lielajam Zemes uzraudzības projektam. Es ceru, ka Eiropas jaunieši atradīs iedvesmojošāku nosaukumu. Konkurss ir sācies.”

Šo iniciatīvu ar prieku uzņēma priekšsēdētājs Mišels Delebārs: “Reģionu komiteja ir priecīga atbalstīt šo projektu, un es ceru, ka iespējami vairāk skolu piedalīsies konkursā. GMES var dot milzīgu labumu planētas nākotnei un mūsu pilsoņu drošībai.”

Konkursā var piedalīties visi Eiropas jaunieši, kuri mācās pēdējās divās vidusskolas klasēs pirms universitātes, un tā mērķis ir atrast atmiņā paliekošu un interesantu nosaukumu Vides un drošības globālās uzraudzības sistēmai, saīsināti GMES. Balva uzvarētājiem būs neaizmirstams lidojums gaisa balonā pāri viņu dzimtajam reģionam.

Lai pieteiktos konkursam, skolām jāreģistrējas līdz 2006.gada 30.jūnijam. Līdz 31.oktobrim skolēniem jāiesūta savs izvēlētais nosaukums.

Piedalīties var skolu klases no visām 25 ES valstīm, kā arī no Norvēģijas un Šveices (Eiropas Kosmosa aģentūras locekles).

Septembra sākumā tie, kuri būs piereģistrējušies, saņems GMES skolu komplektu, kurā būs buklets skolotājiem, plakāts klasei un CD-ROM ar filmu, kas stāsta par GMES iniciatīvas dažādajām iespējām.

Katrai klasei, kura piedalās, savs galīgais jaunā nosaukuma variants jāiesniedz līdz 2006.gada oktobra beigām.

Reģistrēties un iesniegt nosaukumu var īpašā tīmekļa vietnē: www.gmes-competition.info

Uzvarētāju izraudzīsies 2006.gada decembrī un nosaukumu paziņos 2007.gada sākumā.

Vides un drošības globālā uzraudzība (GMES) –ir Eiropas iniciatīva, kas nodrošina vides uzraudzībai un prognozēm vajadzīgo informāciju. Tā ir ļoti plaša mēroga iniciatīva, kurā ietilpst daudz dažādu daļu (pavadoņi, elementi uz zemes, gaisā un ūdenī), un tai ir plašs pielietojums. GMES ļauj uzraudzīt mūsu vides stāvokli un tās attīstību īsā, vidējā un ilgā laika posmā, lai varētu pieņemt lēmumus un veikt ieguldījumus. GMES ir centralizēta sistēma, kas ļauj Eiropas pilsoņiem uzlabot dzīves kvalitāti vides un drošības aspektā.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!