• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2006. gada 16. jūnija lēmums Nr. 147 "Par grozījumiem noteikumos "Sistēmas pieslēguma noteikumi elektroenerģijas sistēmas dalībniekiem"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2006., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/137898

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas padomes lēmums Nr.128/1

Par ārvalstu valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

20.06.2006., Nr. 95

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija

Veids: lēmums

Numurs: 147

Pieņemts: 16.06.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr.147

Rīgā 2006.gada 16.jūnijā (prot. Nr.26 (291),1.p.)

Par grozījumiem noteikumos “Sistēmas pieslēguma noteikumi elektroenerģijas sistēmas dalībniekiem”

Ņemot vērā Administratīvā procesa likuma spēkā stāšanās likuma 17.panta pirmo daļu un pamatojoties uz likuma “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem” 9.panta otro daļu un Elektroenerģijas tirgus likuma 8.panta otro daļu,

padome nolemj:

1. Izdarīt ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2005.gada 14.decembra lēmumu Nr.302 (prot. Nr.52 (261), 8.p.) apstiprinātajos noteikumos “Sistēmas pieslēguma noteikumi elektroenerģijas sistēmas dalībniekiem” (Latvijas Vēstnesis, 2005, 205.nr.) šādus grozījumus:

1.1. Papildināt 33.punktu ar teikumu šādā redakcijā:

“Visus šāda pieslēguma ierīkošanas izdevumus pilnībā apmaksā sistēmas lietotājs, izņemot šajos noteikumos paredzētos gadījumus.”

1.2. Svītrot 37.punktu.

1.3. Papildināt noteikumus ar jaunu ceturto daļu šādā redakcijā:

“4. Speciālā pieslēguma maksas noteikšana.

38. Pieslēguma maksa par pieslēgumu elektroenerģijas pārvades sistēmai, kuru ierīko Ministru kabineta noteikumos par speciālo pieslēgumu elektroenerģijas pārvades sistēmai noteiktā kārtībā (turpmāk – speciālais pieslēgums) ietver faktiskās izmaksas par galalietotāja pieprasīto jaudu un galalietotāja elektroapgādei nepieciešamo elektrotīklu ierīkošanu (projektēšanu un izbūvi).

39. Nosakot speciālā pieslēguma maksas daļu, ko sedz galalietotājs, ņem vērā galalietotāja elektroenerģijas patēriņu vai nominālo jaudu pēc speciālā pieslēguma ierīkošanas.

40. Ja galalietotāja elektroenerģijas patēriņš pēc speciālā pieslēguma ierīkošanas šajā pieslēguma vietā būs ne mazāks par 100 000 megavatstundām gadā vai pieslēguma nominālā jauda būs ne mazāka par 50 megavatiem – galalietotājs sedz 66% no pieslēguma ierīkošanas (projektēšana un izbūve) faktiskajām izmaksām līdz galalietotāja elektroietaises piederības robežai.

41. Ja galalietotāja elektroenerģijas patēriņš pēc speciālā pieslēguma ierīkošanas šajā pieslēguma vietā būs ne mazāks par 150 000 megavatstundām gadā vai pieslēguma nominālā jauda būs ne mazāka par 75 megavatiem – galalietotājs sedz 33% no pieslēguma ierīkošanas (projektēšana un izbūve) faktiskajām izmaksām līdz galalietotāja elektroietaises piederības robežai.

42. Ja galalietotāja elektroenerģijas patēriņš pēc speciālā pieslēguma ierīkošanas šajā pieslēguma vietā būs lielāks par 200 000 megavatstundām gadā vai pieslēguma nominālā jauda būs lielāka par 100 megavatiem – visas speciālā pieslēguma ierīkošanas (projektēšana un izbūve) faktiskās izmaksas līdz galalietotāja elektroietaises piederības robežai sedz sistēmas operators.”

1.4. Papildināt noteikumus ar jaunu piekto daļu šādā redakcijā:

“5. Noslēguma jautājums.

43. Strīdus, kas saistīti ar sistēmas pieslēguma ierīkošanu, izskata Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija likumā “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem” noteiktajā kārtībā.”

2. Noteikt, ka šī lēmuma 1.punktā apstiprinātie grozījumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis.”

Lēmums stājas spēkā ar tā pieņemšanas brīdi.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja V.Andrējeva

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!