• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Komisijas atbalstu Latvijas iestāžu platjoslas iniciatīvai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2006., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/137919

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Bulgārijas un Rumānijas pievienošanos ES 2007.gadā

Vēl šajā numurā

20.06.2006., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Komisijas atbalstu Latvijas iestāžu platjoslas iniciatīvai

Eiropas Komisija saskaņā ar EK līguma noteikumiem par valsts atbalstu akceptēja Latvijas iestāžu platjoslas iniciatīvu. Īstenojot pasākumu, varēs nodrošināt platjoslas komunikācijas tajos valsts reģionos, kur platjosla pašlaik nav plaši pieejama, lai iedzīvotāji un uzņēmumi varētu izmantot platjoslas tehnoloģiju priekšrocības. Eiropas Komisija secināja, ka atbalsts, visticamāk, neradīs pārmērīgu konkurences izkropļojumu iekšējā tirgū un tādējādi tas atbilst EK līguma noteikumiem par valsts atbalstu (87.pants).

Konkurences komisāre Nēlī Krēsa paskaidroja: “Priecājos par iespēju atbalstīt valsts līdzekļu piešķiršanu platjoslu tīklu nodrošināšanai tajos Latvijas reģionos, kur platjosla pašlaik vēl nav plaši pieejama. Pateicoties šim projektam, iedzīvotāji un uzņēmumi varēs gūt visas informācijas ekonomikas priekšrocības. Projekts pilnībā atbilst Komisijas politikai par platjoslas veicināšanu lauku apvidos un attālos rajonos, kā arī ES noteikumiem par valsts atbalstu.”

Izmantojot tiešās subsīdijas, ar pasākumu jo īpaši tiek veicināti ieguldījumi platjoslas infrastruktūrā, kas var nodrošināt platjoslas pakalpojumu mazumtirdzniecību (nodrošinot minimālo ātrumu 256 kbps lejupplūsmā, iespējams, paaugstinot līdz 2Mbps, un vismaz 128 kbps augšupplūsmā) Latvijas lauku apvidos un attālos rajonos, kuros pašlaik nedarbojas platjoslas pakalpojumu sniedzēji. Latvijas iestādes sagaida, ka platjoslas pakalpojumu izvēršana lauku apvidos un ģeogrāfiski attālinātās teritorijās, kam ir slikti ekonomiskie rādītāji, kur ienākumu līmenis uz cilvēku ir zemāks par vidējo rādītāju un kur pastāv augsts bezdarba līmenis, ievērojami uzlabos dzīves apstākļus un sniegs ieguldījumu šo mazattīstīto reģionu ekonomiskajā attīstībā.

Ar EK līguma noteikumiem par valsts atbalstu (87.panta 3.punkta c) apakšpunkts) ir atļautas subsīdijas konkrētu saimniecisko darbību vai konkrētu ekonomikas zonu attīstībai, ja tas nerada vispārēju negatīvu ietekmi uz konkurenci. Projektam ir skaidrs kohēzijas mērķis, un paredzēts, ka to līdzfinansēs, izmantojot ES struktūrfondus. Turklāt pasākums atbilst Kopienas prioritātēm, kas izklāstītas Eiropas 2005.gada rīcības plānā.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!