• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas parlamentāriešu vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2006., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/137921

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs, tiekoties ar Beļģijas aizsardzības ministru

Vēl šajā numurā

20.06.2006., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas parlamentāriešu vizīti

Ceturtdien, 15.jūnijā, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene un komisijas deputāti tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas Bundestāga Petīciju (lūgumrakstu) komisijas priekšsēdētāju Paulu Lērideru (Paul Lehrieder) un komisijas pārstāvjiem.

Tikšanās laikā puses viena otru iepazīstināja ar komisiju darbības virzieniem un dalījās pieredzē jautājumos, kas saistīti ar iedzīvotāju iesniegumu, sūdzību un priekšlikumu izskatīšanas kārtību savās komisijās. Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja vācu kolēģiem pastāstīja par šogad pieņemto Tiesībsarga likumu, kas stāsies spēkā nākamā gada 1.janvārī un kas nosaka tiesībsarga uzdevumus un funkcijas, lai veicinātu cilvēktiesību aizsardzību un sekmētu tiesisku un lietderīgu valsts varas īstenošanu atbilstoši labas pārvaldības principam. Radniecīgo komisiju pārstāvji bija vienisprātis, ka labākais veids, kā realizēt tiesībsarga likumā noteiktos uzdevumus, būtu šīs institūcijas filiāļu izveidošana dažādos Latvijas reģionos.

Saeimas un Bundestāga deputāti pārrunāja arī iedzīvotāju iesniegumu, sūdzību un priekšlikumu izskatīšanu, kā arī izskatāmo jautājumu loku.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!