• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas Bundestāga Petīciju komisijas priekšsēdētāja vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2006., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/137922

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Vācijas Federālās konstitucionālās tiesas viceprezidenta vizīti

Vēl šajā numurā

20.06.2006., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas Bundestāga Petīciju komisijas priekšsēdētāja vizīti

Piektdien, 16.jūnijā, Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs Pāvels Maksimovs un komisijas deputāti tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas Bundestāga Petīciju (lūgumrakstu) komisijas priekšsēdētāju Paulu Lērīderu un komisijas pārstāvjiem.

Sarunas gaitā Saeimas un Bundestāga radniecīgo komisiju pārstāvji dalījās pieredzē jautājumos, kas saistīti ar iedzīvotāju iesniegumu, sūdzību un priekšlikumu izskatīšanas kārtību, kā arī pārrunāja citas aktualitātes.

Komisijas priekšsēdētājs P.Maksimovs vācu kolēģus informēja, ka Saeimā iedzīvotāju iesniegumu, sūdzību un priekšlikumu saņemšanu, nodošanu adresātam un atbilžu sagatavošanu veic Iesniegumu birojs un kārtību, kādā tie tiek izskatīti, regulē likums “Iesniegumu, sūdzību un priekšlikumu izskatīšanas kārtība valsts un pašvaldību institūcijās”. Viņš arī pastāstīja, ka Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija izskata deputātu pārkāpumus, kā arī iedzīvotāju iesniegumus, kas saistīti ar likumdošanu.

Bundestāga Pētīciju komisijas priekšsēdētājs P.Lērīders atzinīgi novērtēja šogad Saeimā pieņemto Tiesībsarga likumu un interesējās par tā iespējamo dublēšanos ar Saeimas komisiju. P.Maksimovs norādīja, ka no nākamā gada 1.janvāra Tiesībsarga birojs pārņems pašreizējā Valsts cilvēktiesību biroja funkcijas ar plašākām pilnvarām un iedzīvotāji tāpat kā līdz šim varēs vērsties gan Tiesībsarga birojā, gan arī Saeimā. Jautājumos, kas skars cilvēktiesības, Saeima ieteiks vērsties pie tiesībsarga.

Komisijas sekretārs Jānis Strazdiņš iepazīstināja viesus ar jauno deputātu Ētikas kodeksu. Puses arī apsprieda Saeimā izskatītos grozījumus Darba likumā par citādas seksuālās orientācijas cilvēku diskriminācijas aizliegšanu, pieņemot darbā.

Bundestāga deputāti pateicās par vispusīgo informāciju un solīja sekot līdzi jaunā Tiesībsarga biroja darbam.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!