• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas Federālās konstitucionālās tiesas viceprezidenta vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2006., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/137923

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Vācijas parlamentāriešu vizīti

Vēl šajā numurā

20.06.2006., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas Federālās konstitucionālās tiesas viceprezidenta vizīti

Piektdien, 16.jūnijā, Saeimas priekšsēdētājas biedre Vineta Muižniece tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas Federālās konstitucionālās tiesas viceprezidentu Vinfrīdu Hasemeru (Winfried Hassemer).

Saeimas priekšsēdētājas biedre V.Muižniece sveica viesus Saeimā un īsumā pastāstīja par Latvijas parlamenta darbību un uzbūvi. Viņa norādīja, ka Saeimas darbību un kārtību nosaka Kārtības rullis, bet Satversmes tiesa izskata lietas par likumu un lēmumu atbilstību Satversmei.

Vācijas Federālās konstitucionālās tiesas viceprezidents V.Hasemers, informējot par delegācijas vizītes gaitā apspriestajiem tiesību jautājumiem, uzsvēra komunikācijas svarīgumu. “Tieša viedokļu apmaiņa ļauj vieglāk rast problēmu risinājumu,” sacīja V.Hasemers. Viņš pauda prieku par Latvijas demokrātijas procesa attīstību un Satversmes tiesas saikni ar iedzīvotājiem. Par Latvijas tiesu sistēmas veidošanos liecina arī nesen pieņemtie likumi, piemēram, Kriminālprocesa likums, atzīmēja V.Muižniece.

Apmainoties viedokļiem par jautājumiem saistībā ar Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās gaitu, Eiropas konstitucionālā līguma nākotni un likumdošanu, puses bija vienisprātis, ka jāveido vienota ES, kurā tiek aizstāvētas arī valstu nacionālās intereses.

Sarunas noslēgumā tikšanās dalībnieki pauda gandarījumu par aktīvajām abu valstu attiecībām.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!