• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas valsts vārdā izsakot atzinību un pateicību Latvijas goda pārstāvjiem - konsuliem pasaulē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2006., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/138057

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Krievijas starpvaldību līgumprojektu tekstu saskaņošanu

Vēl šajā numurā

21.06.2006., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas valsts vārdā izsakot atzinību un pateicību Latvijas goda pārstāvjiem – konsuliem pasaulē

01.JPG (22501 bytes)
Vakar, 20.jūnijā, Melngalvju namā arī ārlietu ministrs Artis Pabriks pateicās Latvijas goda konsuliem. Latvijas intereses pasaulē patlaban pārstāv 109 goda konsuli un 5 goda ģenerālkonsuli
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Valsts prezidente, tiekoties ar Latvijas goda konsuliem

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga otrdien, 20.jūnijā, Rīgas pilī pieņēma Latvijas goda konsulus ārvalstīs, uzsverot viņu nozīmīgo lomu Latvijas pārstāvniecībā pasaulē. “Es sirsnīgi sveicu visus Latvijas goda konsulus un vēlos šodien jums visiem valsts vārdā izteikt augstu atzinību. Ar daudziem no jums es esmu saskārusies citās zemēs un zinu, cik nozīmīgu darbu jūs esat spējuši paveikt Latvijas atpazīstamības un dažādu sadarbības projektu veicināšanā. Jūsu darbs ir nenovērtējams, tas ir ļoti nepieciešams, Latvijai kā mazai valstij tiekot pārstāvētai dažādos, arī ļoti attālos pasaules reģionos un valstīs,” sacīja V.Vīķe-Freiberga. Viņa atzīmēja, ka goda konsulu tīkls pasaulē būtiski palīdz Latvijas diplomātiskajam korpusam attīstīt sadarbību arī ar valstīm, kurās Latvijai vēl nav iespējams atvērt diplomātisko pārstāvniecību.

Valsts prezidenta preses dienests

Ārlietu ministrs, uzrunājot Latvijas goda konsulus

Ārlietu ministrs Artis Pabriks otrdien, 20.jūnijā, uzrunājot Latvijas goda konsulus ārvalstīs, uzsvēra, ka Latvijai kā mazai valstij tās goda konsuli ir īpaša bagātība. Viņš norādīja: lai gan Latvija turpina paplašināt pārstāvniecību tīklu ārvalstīs, tomēr tā nekad nevarēs atvērt tik daudz pārstāvniecību kā lielās valstis.

“Pateicos par jūsu pašaizliedzīgo darbu Latvijas valsts labā. Jūs esat kā divu virzienu ceļš, kas palīdz veidot kontaktus starp valstīm un cilvēkiem,” teica ārlietu ministrs.

Ministrs norādīja, ka pēdējos gados ir mainījušies Latvijas ārpolitikas mērķi, jo Latvija ir Eiropas Savienības un NATO dalībvalsts, kas iepriekš bija ārpolitikas galvenie uzdevumi. Artis Pabriks uzsvēra, ka šobrīd Latvija izjūt daudz lielāku respektu no pasaules vadošajām valstīm, ko apliecina ārlietu ministra oficiālās vizītes uz tādām valstīm kā Ķīna, Indija, Japāna.

Ārlietu ministrs informēja, ka saskaņā ar Latvijas ārpolitikas pamatnostādnēm 2006.–2010.gadam viens no galvenajiem Latvijas uzdevumiem šajā laika periodā ir mūsu valsts ietekmes palielināšana un šī uzdevuma īstenošanā lielu ieguldījumu var sniegt arī Latvijas goda konsuli. Ministrs uzsvēra, ka Latvijai ir būtiski veidot biznesa kontaktus starp uzņēmējiem dažādos pasaules reģionos, veidot valsts tēlu, kā arī veicināt kontaktu rašanos starp iedzīvotājiem.

Latvijas goda konsulu sanāksmē paredzētas Ārlietu ministrijas vadošo darbinieku uzstāšanās par aktualitātēm Latvijas ārpolitikā, kā arī goda konsulu iepazīstināšana ar ekonomiskās sadarbības un Latvijas kultūras prezentācijas iespējām.

Latviju ārvalstīs pārstāv 109 goda konsuli un pieci goda ģenerālkonsuli.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!