• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Krievijas starpvaldību līgumprojektu tekstu saskaņošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2006., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/138058

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lietuvas vēstnieka atvadu vizīti

Vēl šajā numurā

21.06.2006., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Krievijas starpvaldību līgumprojektu tekstu saskaņošanu

Šonedēļ, 19. un 20.jūnijā, Maskavā tikās Latvijas un Krievijas eksperti, lai saskaņotu Līguma par starpvaldību komisijas izveidošanu un Līguma par ekonomisko sadarbību projektus. Puses pabeidza līgumu tekstu saskaņošanu un vienojās veikt minēto līgumprojektu iekšējās saskaņošanas procedūras, lai pēc iespējas īsākā laikā varētu tos parakstīt.

Ārlietu ministrs Artis Pabriks cer, ka šīs sarunas iezīmēs lēnu zaudēto iespēju atgūšanu. “Latvija piesardzīgi vērtē strauja progresa iespēju, bet ir gatava konstruktīvam un pragmatiskam darbam, lai rezultātu sasniegtu iespējami drīzāk,” norāda ārlietu ministrs.

Sarunas noritēja konstruktīvā gaisotnē. Latvijas delegāciju sarunās vadīja Ārlietu ministrijas 1. divpusējo attiecību departamenta direktors Vilmārs Heniņš, Krievijas delegāciju – Ekonomiskās attīstības un tirdzniecības ministrijas Ārējo ekonomisko sakaru departamenta direktora vietnieks Aleksejs Sļizkovs.

Līgums starp Latvijas Republikas valdību un Krievijas Federācijas valdību par starpvaldību komisijas ekonomiskajā, zinātniski tehniskajā, humanitārajā un kultūras jomā izveidošanu paredz šīs komisijas izveides kārtību un nosaka tās darbības principus. Saskaņā ar līgumprojektu starpvaldību komisija tiksies ne retāk kā reizi gadā, un tās noteikto uzdevumu īstenošanai tiks veidotas vairākas darba grupas.

Līgums starp Latvijas Republikas valdību un Krievijas Federācijas valdību par ekonomisko sadarbību paredz abpusēji izdevīgu ekonomiskās sadarbības attīstību visās tautsaimniecības jomās un sektoros – infrastruktūras attīstība kravu un energoresursu transporta jomā, enerģētika, reģionālā sadarbība, inovācijas, mazie un vidējie uzņēmumi, tūrisms u.c.

Ministru kabinets 20.jūnija sēdē par Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas Latvijas puses līdzpriekšsēdētāju apstiprināja satiksmes ministru Krišjāni Peteru. Latvija pauž cerību, ka arī Krievijas puse veiks visus nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu starpvaldību komisijas darba drīzu uzsākšanu.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!