• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas ārlietu ministrs, tiekoties ar Amerikas Ebreju komitejas pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.2006., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/138226

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas ārlietu ministrs, tiekoties ar Maltas ārlietu ministru

Vēl šajā numurā

22.06.2006., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas ārlietu ministrs, tiekoties ar Amerikas Ebreju komitejas pārstāvjiem

 

Ārlietu ministrs Artis Pabriks trešdien, 21.jūnijā, tikās ar rabīna Deivida Harisa (David A. Harris) vadīto Amerikas Ebreju komitejas delegāciju un uzsvēra, ka Latvija vēlētos pēc iespējas drīzāk ieviest bezvīzu režīmu ar ASV, lai stiprinātu abu valstu attiecības.

Delegācijas pārstāvji norādīja, ka izprot mūsu situāciju un arī turpmāk aktīvi atbalstīs šā jautājuma pozitīvu atrisinājumu.

Tikšanās laikā Amerikas Ebreju komitejas pārstāvji izteica pateicību Artim Pabrikam par ieguldījumu pozitīvu attiecību veidošanā ar ASV un Izraēlu. Viņi arī augstu novērtēja holokausta jautājumiem veltītās konferences organizēšanu 5.jūlijā Rīgā un aicināja īpašu uzmanību veltīt holokausta izglītības jautājumiem. Puses pārrunāja arī dažādus reģionālus un globālus jautājumus, kas šobrīd aktuāli starptautiskajā sfērā, kā arī apsprieda iekšpolitisko situāciju Latvijā un ASV.

Sarunā ar Amerikas Ebreju komitejas delegāciju bez Latvijas ārlietu ministra piedalījās arī Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padomes priekšsēdētājs Arkādijs Suharenko un Kultūras ministrijas valsts sekretāre Solvita Zvidriņa.

Amerikas Ebreju komiteja ir dibināta 1906.gadā un nodarbojas galvenokārt ar ebreju drošības un labklājības nodrošināšanu ASV, Izraēlā un citur pasaulē, plurālisma un pilsonisko vērtību ievērošanas veicināšanu un citiem jautājumiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!